שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/11/2000 | 19:40 | מאת: רוני

שלום! לפני כחודש הייתי שרויי במצב מתח וחרדה נוראיים והומלץ לי לקחת למשך תקופה אסיבל (דיאזפם) לקחתי כדור ליום (לפעמים 2 ליום). ואז כעבור שבוע קרה הדבר הבא: במהלך הליילה התעוררתי מתוך שינה שכל הגוף שלי ממש ממש רועד וכאילו אין לי שליטה על כך. שהתעוררתי בבוקר הייתי בטוח שזה היה חלום אך כעבור שבוע נוסף זה קרה בלילה פעם נוספת. החלטתי לספר את זה לרופא המשפחה שנתן לי אסיבל, הוא אמר לי שאין לו מושג מה זה אך ביטל לי את האסיבל. שהעלתי בפניו את החשש שזה אפילפסיה הוא אמר שבדרך כלל באפילפסיה שכל הגוף רועד, בן אדם מאבד את ההכרה ולא זוכר כיצד רעד, ובטח שלא זוכר התקף שקרה בליילה בזמן השינה.... הפסקתי עם האסיבל ובינתיים שבועיים וחצי זה לא קרה. 1. האם באמת זה לא אפליפסיה בגלל שאני כביכול הייתי מודע לרעידות כל הגוף ועוד באמצע הלילה 2. אז מה זה? מה שם התופעה של רעד כל הגוף באמצע הליילה 3. האסיבל כגורם - הגיוני? תודה

11/11/2000 | 20:15 | מאת: adi

לרוני שלום, אני חובשת. בידי מצוי ספר עם הסבר על תרופות (הספר נקרא: "תרופות - המדריך השלם" של פרופ' דינה מידס וד"ר איציק לוי ואסתי אנגל) ובו כתוב שהתרופה הזו יכולה לגרום לתופעות הקשורות במערכת העצבים המרכזית. הסבר יותר מפורט לדעתי הפסיכיאטר ייתן. ד"ר פלד, נא הער והאר את הערותיך והארותיך. עדי

11/11/2000 | 20:21 | מאת: ד"ר אבי פלד

יתכן שמדובר בתופעת לוואי נדירה של אסיבל מומלץ לפנות לפסיכיאטר - פסיכיאטר מבין יותר מרופא משפחה בעינין ממנו סבלת לדעתי לא היית זקוק לאסיבל - תכשיר שעלול לגרום לתסמונת גמילה והתמכרות - פסיכיאטרים לא אוהבים לתת אותו מסיבה זאת אם מדובר במשהוא קל יתכן ופסיכיאטר היה ממליץ טיפול לא תרופתי יעיל עם מדובר בחרדה יש תכשירים יעילים יותר ופחות בעייתיים מאסיבל

11/11/2000 | 21:15 | מאת: מאיר

איזה סוג של ווליום לקחת ? 2 מ"ג, 5 מ"ג או 10 מ"ג? כמה זמן לקחת? אולי הרעידות בגלל שהגוף שלך דרש מינון גבוה יותר? בד"כ לווליום יש מעט מאד תופעות לוואי בזמן השימוש. ווליום ושאר הבנזודיאזפינים ממכרים אבל להתמכרות הזאת אחראים בלעדית ציבור הרופאים- כי בלי מירשם אין בנזודיאזפינים- זה משהו שקונים בבית מרקחת ולא ברחוב.

11/11/2000 | 21:45 | מאת: ד"ר אבי פלד

מי אתה מאיר?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית