שאלה בעניין החלפת זיפרקסיה(אולנזאפין)

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/11/2000 | 15:57 | מאת: סיון

לרופא הנכבד שלום רב! אודה לך מאוד אם תוכל להשיב לי על כמה שאלות והן : 1)הנני מטופלת כרגע בזיפרקסיה כדור אחד של 5 מיליגרם ליום ובגלל השמנת יתר הייתי רוצה להחליף כדור זה ברספרידל בהמלצת רופא ואני עשוייה לעשות זאת בקרוב שאלתי היא האם המעבר בין שני הכדורים יכול לעבור בצורה חלקה ובלי תופעות לוואי? 2)האם רספרידל גורם לפחות השמנה מהזיפרקסיה ? 3) איזה בדיקות רפואיות צריך אם בכלל על מנת לבדוק שלא נגרם נזק כלשהוא מנטילת התרופות הנ"ל ? תודה מיוחדת בכבוד רב סיון

11/11/2000 | 20:17 | מאת: ד"ר אבי פלד

> המעבר בין שני הכדורים יכול לעבור בצורה חלקה ובלי תופעות > לוואי? כן המעבר יכול לעבור ללא בעיה - אני רק מקווה שהיעילות הטיפולית תהיה מתאימה לפעמים לרספרידאל יש קצת תופעות לוואי של קישיון שרירים > 2)האם רספרידל גורם לפחות השמנה מהזיפרקסיה ? כן נהוג לחשוב כך - רספרידאל פחות משמין > 3) איזה בדיקות רפואיות צריך אם בכלל על מנת לבדוק שלא נגרם נזק > כלשהוא מנטילת > התרופות הנ"ל ? לא צריך בדיקות - חד משמעי - אין נזק - נעשו מחקרים רצחניים בין לאומיים לאורך שנים כדי להוכיח שהתכשיר לא מזיק - אחרת לא היה מקבל אישור לשימוש בבני-אדם (אחת הסיבות שהתכשירים האלה כל כך יקרים זה ביגלל הצורך לממן את ההשקעה הענקית של מחקרי בטיחות - יש להוכיח שאין נזק לפני שמתחילים ליבדוק את הפעולות על אנשים - שלב הבדיקה בבני אדם נועד להוכיח שהתכשיר באמת יעיל - אפילו יותר מתכשירי "אמונה" למינהם כגון צמחי מרפא והומופטיה- מדובר פה בעבודה רצינית ביותר להוכיח יעילות ובטיחות)

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית