האם קיימת תרופה נגד חוסר ריכוז?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/11/2000 | 01:46 | מאת: זאב

שלום רב, מאז ילדותי סבלתי מחוסר ריכוז קל. חוסר ריכוז מתבטא למשל בכך שבהרצאות אני לא מצליח לעקוב אחרי דברי המרצה, לפעמים "מפספס" דקות שלמות בחלומות בעקיץ. שמתי לב שחוסר ריכוז מתגבר לאחר אוננות למשך יומיים-שלושה. רציתי לשאול: האם קיימת תרופה נגד חוסר ריכוז שיכולה לעזור לי? בתודה מראש, זאב.

11/11/2000 | 08:17 | מאת: ד"ר אבי פלד

בד"כ חוסר ריכוז מהווה סימפטום ולא עומד כל כך בפני עצמו - חוסר ריכוז יכול להיות סמפטום של מספר רב של תסמונות 1) יש לאבחן את התסמונת 2) ואז לבחון האם ניתן לטפל בתסמונת המהווה את מקור הסמפטום של חוסר ריכוז

11/11/2000 | 21:57 | מאת: זאב

תודה לך על התשובה, אך עדיין ברצוני לדעת אם ידוע לך האם קיימת תרופה (רפואית/אלטרנטיבית) אשר מטפלת במנגנון הריכוז עצמו ולא ב-underlying causes (כי לא נמצאו אצלי כאלה שאפשר לטפל בהם) / או לפחות שמשפרת ריכוז לתווך קצר? בתודה מראש, זאב.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית