ק ל ס י פ י ק צ י ה ב פ ס י כ י א ט ר י י ה ,

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/11/2000 | 07:01 | מאת: ד"ר אבי פלד

ק ל ס י פ י ק צ י ה ב פ ס י כ י א ט ר י י ה , ו נ ק ו ד ו ת ה י ס ט ו ר י ו ת 5 להלן סיפור התפתחות האבחנות בפסיכי טרייה בהמשכים - חלק 5 Schnider היה ממשיכיו של Kreaplin, הוא התעניין באיתורם סימנים קליניים אשר יהיו עיקריים ומשמעותיים ביותר כדי לאבחן סכיזופרניה. לאחר תצפיות ואיסוף נתונים בחוליו, הוא ניסח את: First Rank Symptoms המפורסמים שלו. הם היוו את הקריטריונים העיקריים אשר לדעתו צריך לאבחן בחולה כדי שיהיה ניתן לאומר עליו שהוא סובל מסכיזופרניה. סימנים אלו כללו: הלוצינציות שמיעה, שמיעת מחשבות, שידור והשתלה של מחשבות מלווה הרגשת ריקנות לנוכח שליטה מבחוץ, אשר מופיעים באופן פתאומי ללא קשר לוגי לאירועים חיצוניים בחיי החולה. שיטה אבחנתית המבוססת על איתורם של סימני מפתח תהיה דומיננטית בכל הקלסיפיקציות שיבואו בשנים שלאחר מכן. ותהווה בסיס לשיטות הקלסיפיקציה גם בימינו. ויכוחים רבים קיימים סביב הקריטריונים החשובים לאבחנה ספיציפית. כבר ב- 1911 Bleuler פרסם 4 קריטריונים לאבחון הסכיזופרניה, שהיו שונים מאד מאלו של Schnider וכללו את ארבעת ה"A" המפורסמים שלו: Autisim, Associations, Ambition ,Affect,

09/11/2000 | 19:22 | מאת: טלי וינברגר

סקירתך מעניינת, ונראית מקיפה בהחלט. זהו חומר חשוב לכל מי שמתעניין בפסיכיאטריה. יישר כח!

09/11/2000 | 21:56 | מאת: אופיר

אולי גם את תיכתבי משהוא קטן.... מה את אומרת ? ל"דר פלד....קבל ח"ח (חיזוק חיובי?)... אופיר

10/11/2000 | 19:58 | מאת: ד"ר אבי פלד

תודה טלי :-)

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית