שאלה לד"ר פלד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/11/2000 | 23:51 | מאת: יעל

ד"ר פלד שלום, יש לי בעצם שתי שאלות: 1. למיטב ידיעתי סרוטונין משפיע על דיכאון. האם ניתן למדוד את כמותו בגוף כדי לדעת אם יש צורך בטיפול תרופתי? איך בכלל יודעים מי זקוק לטיפול ומי לא? 2. האם מתמכרים לפרוזק? האם אפשר להפסיק את הטיפול לאחר תקופה מסויימת? תודה רבה

07/11/2000 | 07:32 | מאת: ד"ר אבי פלד

> > 1. למיטב ידיעתי סרוטונין משפיע על דיכאון. האם ניתן למדוד את > כמותו בגוף כדי לדעת אם יש צורך בטיפול תרופתי? לא ניתן למדוד - ההחלטה היא על בסיס קליני איך בכלל יודעים > מי זקוק לטיפול ומי לא? כאשר הדיכאון הוא בעוצמה של חוסר תפקוד סבל גדול ומחשבות אובדניות יש צורך לטפל > 2. האם מתמכרים לפרוזק? האם אפשר להפסיק את הטיפול לאחר תקופה > מסויימת? לא מתמכרים - כן מפסיקים לפי התוויה קלינית > > > תודה רבה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית