מאניה דפרסיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/11/2000 | 19:32 | מאת: דן

ברצוני להבין מהי מאניה דפרסיה והיכן ניתן לקבל חומר על כך בברכה דן

06/11/2000 | 20:08 | מאת: אופיר

מאניה דיפרסיה היא של הפרעה נפשית,ששיכת לקבוצה שניקראת "מחלות אפקטיביות" (אפקטיבי=מזג)... אדם שסובל מהמחלה, סובל מ דיכאון עמוק (דיפרסיה) למשך תקופה די ארוכה,ואז בפיתאומיות הוא יכול לעבור למצב של מאניה ,שזה אומר, משהוא שתיארו לי כמו "שימחה עליאית"...זה מלווה בבזבזנות, "הפקרות מינית".... וכו' המעבר ממדיפרסיה למאניה (או ההפך),יכול להיות גם מתון ,ולא בפיתאומיות אם אתה מחפש עוד מידע יש בספר שניקרא "פרקים ניבכרים בפסיכאטריה" ותנסה להקיש במנוע חיפוש את הביטוי" bi-polar disorder" או תחת קאוגריה של הפרעות אפקטיביות... effectiv disorder (מקווה שאין כאן שיגאת כתיב) אופיר

07/11/2000 | 18:51 | מאת: גילי

כדאי לך לקרוא את סיפורו האישי של חולה בקישוריות הזו.http://www.geocities.com/HotSprings/Spa/3170/lookat.html

07/11/2000 | 23:13 | מאת: טלי וינברגר

דן שלום רב, מאניה דיפרסיה היא הפרעה אפקטיבית (רגשית-affective) דו קוטבית. היא מורכבת מגלים מאניים (מצב רוח מרומם בצורה קיצונית, פעלתנות יתר, התנהגות חסרת מעצורים וכו') ומגלים דיכאוניים (חרדה, דיכדוך, מחשבות אובדניות וכו').הפרעה זו הינה אפיזודית עם גלים חוזרים והחלמה ביניהם. במשך השנים יש נטיה לקיצור משך ההחלמה. אני בטוחה שתצליח למצוא חומר רב ברשת בנושא. תנסה לפי מילות המפתח: "Affective Disorder". בברכה, טלי פרידמן בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית