תסמונת אובססיבית קומפולסיבית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/11/2000 | 14:57 | מאת: דלן

שלום רב, ברצוני להבין מהי התסמונת הנ"ל (אני מקווה שכתבתי אותה נכון), אצל הבן שלי (הוא בן 11.5)היא מתבטאת בין השאר במחשבות ולא במעשים, ומה הן דרכי הטיפול הנהוגות.

07/11/2000 | 23:28 | מאת: טלי וינברגר

דלן שלום רב, מדובר בהפרעה כפייתית. ללוקה בהפרעה יש אישיות נוקשה, דייקנות ונטייה לדקדקנות והפרזה בפרטים, לעיתים טפלים. הטיפול להפרעה זו עשוי להיות בפסיכותרפיה רגילה (שיחות) או בטיפולים היעילים בעיקר עם ילדים: טיפול באומנויות, בדרמה, בתנועה וכו'. ייתכן וגם טיפול תרופתי עשוי לסייע, אך על כך בקשי את ייעוצו של ד"ר פלד. בברכה, טלי פרידמן

07/11/2000 | 23:54 | מאת: ד"ר אבי פלד

טלי לא כל OCD חייב שיהיה לו אישיות אובססיבית (עם כי לפעמים הולך יחד) יש הבדל בין תסמונת אובססיבית קונולסיבית ו הפרעת אישיות אובססיבית

07/11/2000 | 23:57 | מאת: ד"ר אבי פלד

אצל ילדים מחשבות (אובססיות) וריטואלים (טקסים) שהם הקומפולסיות - בד"כ נורמאלי ולא דורש טיפול - כל פסיכיאטר של הילד יוכל לאמר לך זאת - פני לפסיכיאטר של הילד ליתר-ביטחון

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית