פגיעה מוחית בעקבות תאונה - והשלכות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/11/2000 | 09:30 | מאת: אלון

שלום ד"ר פלד , בעקבות תאונה שבה חטפתי מכה קשה מאוד לאורך באיזור הרקה - טמפורלי ימני והמצח נתגלה דימום קטן שנספג באיזור טמפורלי שמאלי וגם סימן נוירולוגי לליקוי פרונטלי למרות שאין סימן בבדיקת ההדמיה לפגיעה שכזו . יש לי כמה שאלות לגבי פירוש הממצאים שהנוירולוג תיאר : 1. בבדיקה הקלינית שלי הוא מתאר שיש לי בראדיפסיכיה מסויימת וגם הסתמנות לימבית מה פירוש המושגים הללו ותיפקודים שלהם ?? .2 בנוסף לדימום מצאו מספר מוקדים ביתרליים תת קליפתיים מבהיקים שלא עברו האדרה באיזור T2 / שפורשו בירידה בחומר הלבן - ואין מדובר המחלה נוירולוגית . איזו השפעה פסיכולוגית יכולה להיות לירידה בחומר הלבן במוח ?? . 3 בעקבות התאונה הרגשתי מתח ולחץ , וגם שינויי מצב רוח שלא אופיינים לי בכלל נתנו לי כדורים להפחתת הכאבים בפנים שהם בעצם כדורים לדיכאון וחרדות והכדורים הללו - קלונקס ואטרול השפיעו לרעה יותר מאשר עזרו - ודווקא שיטה אלטרנטיבית שאני לומד עכשיו להרפיה - ביו פידבק גורמת לשינוי גדול בכל התסמינים ואני חש שיפור גדול בסימטומים של המתח לחץ . אני מודה לך על תשומת ליבך .

08/11/2000 | 00:14 | מאת: ד"ר אבי פלד

> 1. בבדיקה הקלינית שלי הוא מתאר שיש לי בראדיפסיכיה מסויימת וגם > הסתמנות לימבית > מה פירוש המושגים הללו ותיפקודים שלהם ?? ברדי= העטה פסיכיה = נפש (במקרה הזה התכוון לפעלות קוגניטיבית, דהיינו חשיבה תפיסה ריכוז זיכרון וכו..) מדובר במינוח ישן לא בשימוש - אשר אנו מספיק לתת אינפורמציה לכן קשה להבין למה היתה הכוונה. המערכת הלימבית במוח שולטת על איזון מצב הרוח - לכן תנודות פתאומיות במצב הרוח, בכי פתאומי - או התפרצות זעם פתאומית לעטים מכונים כתסמונת לימבית - אבל גם מינוח זה הוא לא כל כך מקובל ואינפורמטיבי > > .2 בנוסף לדימום מצאו מספר מוקדים ביתרליים תת קליפתיים מבהיקים > שלא עברו האדרה > באיזור T2 / > שפורשו בירידה בחומר הלבן - ואין מדובר המחלה נוירולוגית . > איזו השפעה פסיכולוגית יכולה להיות לירידה בחומר הלבן במוח ?? קשה לאמר אצל כל אחד זה יכול להיות שונה - אם הפגיעה קטנה בד"כ אין כל שינוי פסיכולוגי - למוח יכולת אדירה להשלמת נזק ריקמה - תחשוב שיש במוח 10 מיליארדים של תאים וצריך ש 80% יהרסו ליפני שמתחילים להרגיש נזק פסיכולוגי > . 3 בעקבות התאונה הרגשתי מתח ולחץ , וגם שינויי מצב רוח שלא > אופיינים לי בכלל > נתנו לי כדורים להפחתת הכאבים בפנים שהם בעצם כדורים > לדיכאון וחרדות > והכדורים הללו - קלונקס ואטרול השפיעו לרעה יותר מאשר עזרו > - ודווקא שיטה > אלטרנטיבית שאני לומד עכשיו להרפיה - ביו פידבק גורמת לשינוי גדול > בכל התסמינים > ואני חש שיפור גדול בסימטומים של המתח לחץ . ממה שאתה מתאר הכדורים הללו לא מתאמים לך - לא נראה שהם מועילים לא הייתי ממשיך אתם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית