EMDR

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/11/2000 | 13:52 | מאת: ד

מהו טיפול בשיטת EMDR והאם קיימות דרכים אלטרנטיביות לטיפול שכזה?

03/11/2000 | 17:09 | מאת: ד"ר אבי פלד

לא מכיר -פרט יותר

05/11/2000 | 02:24 | מאת: טלי וינברגר

ד' שלום רב, EMDR=Eye Movement Desensitisation & Reprocessing שיטת טיפול זו מיועדת לטיפול בטראומה פסיכולוגית. בתחילת הטיפול המטופל מתמקד בחוויה הטראומתית על מרכיביה החושיים, מנטליים, רגשיים ותחושתיים. תהליך עיבוד החוויה נערך על ידי גירוי בעזרת מעקב עיניים, טונים אודיטוריים או תיפוף של כפות הידיים. בהמשך, מתפתח תהליך של זרם אסוציאציות חופשיות. השיטה כוללת בנוסף לגירוי הבי-לטראלי, גם מרכיבים משיטות טיפול התנהגותי, טיפול קוגנטיבי ופסיכודינמי. אפשר למצוא מאמר מעניין על שיטת הטיפול בכתב העת לפסיכותרפיה "שיחות", כרך י"ד,חוב' מס' 3, יוני 2000 בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית