שאלה אודות ריטלין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/10/2001 | 23:32 | מאת: אחת

שלום לד"ר אבני אני שואלת את השאלה כאן ולא בפורום נוירולוגיה כי בפורום נוירולוגיה (כאן וגם במקומות אחרים) יש נוירולוגים שלא מבינים בליקויי למידה, ובפורומים של ליקויי למידה יש רופאים שלא מבינים במבוגרים. אולי תדע לענות לי ואולי לא, כי השאלה היא בנוירולוגיה ולא בפסיכיאטריה, אבל הבחנתי שכבר שאלו כאן בפורום על ריטלין בעבר. רציתי לשאול האם ריטלין טוב רק לשיפור ריכוז בלימודים או בעת ביצוע מטלות אינטלקטואליות (שלזה אני ממש לא צריכה אותו, לא יודעת אם בעיית הקשב שלי פשוט לא ממש חמורה או שפשוט יש לי מספיק קומפנסציות), או שהוא יכול לשפר גם ריכוז בנהיגה. יותר נכון לשפר את היכולת להעביר את הריכוז מפרט למישניהו על הכביש ביעלות רבה יותר (כלומר לשפר בעיה של over focusing בקטע הזה). זו לא האופציה הראשונה שאני מתכוונת לנסות- אני קודם פשוט אנסה להתאמן בנהיגה עם מישהו על ידי. יש לי רישיון אותו היה לי מאוד קשה להוציא (יש לי גם בעיות עם כישורים ראייתים-מרחבים), להשתמש בו לא העזתי עד עכשיו, ואני פשוט מנסה לברר לעצמי מה האופציות שיכולות לאפשר לי לנהוג ביתר קלות ובטיחות. אני לא ששה לנסות כימיקלים אבל הייתי רוצה לדעת אם אפשרות כזו קיימת בכלל.

11/10/2001 | 03:32 | מאת: דר' עמי אבני

אחת שלום על פניו יתכן ויעזור את זקוקה לאבחון של קשייך בקוגנטיבים השונים ורק אז להחליט על טפול בהצלחה עמי

11/10/2001 | 08:55 | מאת: נטעלי

הייייייייייי מה שלומך??.. אצלי משתפר עדיין אם החששות והפחד עזבי התייאשתי מלדבר על זה כי תמיד אותה שאלה תעלה לי לראש עוד חודש וחצי נשאר לי אני מפחדת יותר מכול הפחד הזה רודף אחריי יום ולילה האם אני ישאר כמו תמיד תמיד לבד????. זה ממש מפחיד אותי ???? והאמת שאני לא יודעת מה אני יכולה לעשות בזה???

11/10/2001 | 16:03 | מאת: אחת - המקורית!

לכל המעוניינים! זוהי כבר הפעם הרביעית או החמישית שמישהו/מישהי משתמש בכינוי שלי. אני לא יודעת אם זה בתום לב או שזאת התחזות, בכל אופן - אם זה בתום לב - אז בבקשה, לפני שאתם בוחרים כינוי תבדקו טוב-טוב אם הוא לא תפוס כבר. גם אני טרחתי ועברתי על כל הכינויים לפני שבחרתי לי את הכינוי שלי ומן הראוי שכולם יעשו אותו הדבר! ואם את/ה מתחזה - אז כמו שכבר נכתב, מנהלי הפורום כבר יטפלו בך! וכמובן - אין לי כל קשר לדברים שנכתבו כאן בהודעה הזאת ואני לא אחראית לתוכן שלהם! כל טוב, אחת - המקורית!

11/10/2001 | 18:31 | מאת: איתי שיודע...

תצטרכי עוד הרבה.......................................................... אם לא תלחמו בעיניין הזה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 איתי

12/10/2001 | 23:49 | מאת: טלי וינברגר

לאחת המקורית, כיון שאין באתר שלנו מנגנון זיהוי לפי כינוי וסיסמא, מקרים של שימוש בכינוי זהה עשויים לקרות. במקום להתרגז, וגם לפגוע בגולשים תמימים אחרים, אולי תישארי עם השם "אחת המקורית" וכך נדע כולנו במי מדובר? שבת שלום, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית