שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/10/2001 | 18:18 | מאת: מירב .ג.

אני יודעת מה זה העברה אבל שמעתי היום שיש כזה דבר העברה נגדית, שהפסיכולוג מפתח, אבל לפי מה שהבנתי אז הסימנים אצל מטופל להעברה זה שהוא מתאהב בפסיכולוג שלו או כועס עליו ושונא. אז ככה זה מתבטא גם אצל הפסיכולוגים? אם למשל הפסיכולוגית שלי לוקחת משהו מעולמי האישי ומשווה למשהו שקרה לה, אז זה עלול ליצור אצלה תחושות של התאהבות או אהבה חזקה? אשמח אם תפרטו לי על כך. תודה מירב

09/10/2001 | 19:31 | מאת: למירב

ממה שידוע לי המושג counter transfference -העברה נגדית- זהו מושג בו השתמש פרויד כדי להראות שהפסיכולוג יכול להשתמש בניסיונו האישי והידע שלו כדי לעזור למטופל שלא בדרך ישירה. כלומר מכיוון שהפסיכולוג יודע שיש העברה של המטופל הוא יכול להשתמש בה לטובת הטיפול. בכל מקרה, במקור מדובר על דרך המטפל לעזור למטופל ולא על בעיות או קונפליקטים של המטפל עצמו- שזהו נושא שונה לחלוטין שלא נראה לי שמתייחסים עליו הרבה בתאוריות הפסיכולוגיות או במציאות הטיפולית היום מלבד העובדה שאסור למטפל לפתח קשר אישי עם המטופל. סליחה על התשובה הארוכה ומקווה שהיא מדויקת- אולי אחד הממוחים בפורום יכול לענות יותר במדויק.

09/10/2001 | 20:22 | מאת: אורה

העברה נגדית הוא מושג שמתייחס לרגשות שיש למטפל כלפי המטופל במהלך הטיפול על המטפל לשאול את עצמו איזה רגשות המטופל מעלה בי שעמום? חמלה? אהבה? דחיה? יש להניח שהמטופל מעלה את אותם רגשות אצל אנשים אחרים בלי שהוא מודע לזה- למשל מספר ללא הרף סיפורים משעממים או גורם לכולם לרחם עליו וכו' העברה נגדית יכולה לשמש ככלי מאד חשוב בטיפול כי המטפל יכול, בצורה עדינה, לחשוף כלפי המטופל את אותם רגשות שהוא מעלה בו וזה יכול להוות עוגן משמעותי להתקדמות בניגוד לקשרים רגילים בהם אנשים לא מבינים מדוע האדם הזה משעמם אותם- הם פשוט הולכים ממנו

10/10/2001 | 04:41 | מאת: דר' עמי אבני

מירב שלום כולו בני אדם ומכאן שלכולנו ברגעים שונים רגשות משתנים ביחס לאנשים שונים הטפול (דינמי) מכוון להשתמש ברגשות אילו בצורה מועילה דברי על כך עם המטפלת שלך בברכה עמי

11/10/2001 | 16:19 | מאת: אליאן

אני מציעה לך לא להכנס בכלל לנושא העברה או העברה נגדית !!!!!!!!!! מה שחשוב הוא שאת מאמינה במטפלת שלך !!! בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית