בעייה נפשי ? הפרעות אכילה? אכילת יתר?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/10/2001 | 12:42 | מאת: דינה

האם בהפרעות אכילה ובבולימיה צריך פסיכולוג? אולי זה התמכרות? במרכז הישראלי מטפלים בבולימיה ואכילת יתר כהתמכרות ולא כסימפטום של פסיכופתולוגיה. מה חושבים? אפשר לבקר ב - www.trotzky.com

03/10/2001 | 23:31 | מאת: טלי וינברגר

דינה שלום רב, ישנן גישות שונות לטיפול בהפרעות אכילה, אשר כל אחת מהן מתייחסת להפרעת האכילה בראייה שונה. אולם כל הגישות הן גישות של טיפול. דהיינו, בהפרעת אכילה יש לטפל!!! ברוב המקרים, הפרעות אכילה שאינן מטופלות, מחמירות או נעשות כרוניות עם הזמן. חבל! טיפול בהפרעות אכילה אפשרי במוקדים רבים:פסיכולוגים, פסיכיאטרים, עובדים סוציאליים, מטפלים באומנויות, בתי"ח כלליים ופסיכיאטריים, מרכזי טיפול ייחודיים (נופית/שחף) ועוד. העיקר זה ללכת לטיפול ולא להזניח! בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית