לד"ר אבני - השפעות לוואי של תרופה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/10/2001 | 11:17 | מאת: בן ששואל על אביו

שלום רב, אבי, בן 77, סובל מבעיות בכליות, וגם מסכרת, ומצוי בד"כ באיזון, תוך שמירת הדיאטה הנדרשת. בשבועיים האחרונים הוא סובל מחולשה, סחרחורות, חום והקאות מרובות. רופא המשפחה, שמאד מסייע, ערך בדיקות, ואין לו הסבר לתופעה העכשווית. וכעת אני מגיע ל"השערתי", וליתר דיוק - לשאלתי: מלפני כשבועיים, במקביל להתחלת ההקאות, החום, וכו' - התחיל אבי לקחת clonex 0.5 מ"ג, בין גלולה לשתיים ליום, לאחר שהתלונן על שינה לא נינוחה ומקוטעת וגם עצבנות כללית. לדבריו יש שיפור בעניינים הללו. בדף המידע שצמוד לתרופה מופיעה אזהרה על תקופת הסתגלות שכרוכה באפשרות של סחרחורות וחולשה, אבל לא מוזכרים הקאות וחום כתופעות לוואי. אשמח לעיצה בדבר המשך שימוש בתרופה, או מעבר למשהו אחר, ואולי לחומרים צמחיים-טבעיים שאמורים לסייע, ואינם נוגדים את הסיבוכים בכליות ובסכרת. ולבסוף שאלת סבתא: מה בדבר כוסית יין בבוקר, בצהריים ובערב? האם זה לא הכי פשוט והכי יעיל? חן חן על תשובתך בנו של האבא

02/10/2001 | 14:59 | מאת: דר' עמי אבני

לבן שלום הספור שלך מטריד אדם לא אמור לסבול מתופעות אילו ובגילו הם עלולים לגרום או לסמן הדרדדרות במצבו הגופני ו/או הנפשי קלונקס לא אמור לגרום חום והקאות בלבול בהחלט כן הצעתי פנה דחוף לרופא לערכית ברור גופני כולל בדיקות, הורדת מנון התרופות למינמום האפשרי לא ברור לי למה צריך דברים צמחיים ושמוש באלכוהול אינו פתרון לכלום (למעט ערך מונע אולי למחלות לב) בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית