התקף חרדה - שאלה למומחה בלבד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/10/2001 | 03:01 | מאת: limor

שלום רב, לפני כשלוש שנים עברתי התקף חרדה בפעם הראשונה. ההרגשה היתה סחרחורת כמו לפני איבוד הכרה ודופק מואץ. מהר מאוד המצב התדרדר עד לכדי דיכאון קל. שוחחתי עם פסיכולוגית והבנתי את הסיבה לכך ואף קיבלתי טיפול תרופתי לזמן קצר מפסיכיאטר. חזרתי לתפקוד נורמלי ולאורך חיים תקין. לאחרונה אני סובלת מדי פעם מדופק מהיר כתוצאה מפחדים מסוימים (כמו למשל פחד לא ברור בעקבות המצב במדינה). פחדים אלו הם חדשים ולא קשורים לסיבה שבעקבותיה החלו אצלי התקפי החרדה לפני כשלוש שנים. מאחר ואני בשליטה מלאה ולא מרגישה צורך בנטילת כדורים שונים שאלתי היא מה עושים כשמרגישים דופק מואץ? איך נרגעים? התופעה קורית לי בזמן שינה במיוחד אם ישנתי צהריים ואני לא עייפה במיוחד ואז שנתי קלה יותר וכל רעש קטן מעיר אותי בבהלה ולאחר מכן קשה לי להרגע ולחזור להרדם. תודה מראש.

01/10/2001 | 14:19 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, תרגילי נשימה, מדיטציה, והקהיית חרדות - ניתנים ללמידה ע"י הדרכה לא ארוכה, וגם באמצעות ספרים לעזרה עצמית, והם בדיוק המתכון שמיועד לסייע לאנשים שרגישים מאד לחרדה. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית