טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

31/10/2000 | 22:47 | מאת: טלי

לרופא שלום, אני מטופלת על ידי פסיכולוג כבר תקופה ארוכה. מדובר בפסיכולוג שנחשב לאחד הטובים והמנוסים בארץ. לאחרונה הוא טוען כי אני מצויה בדיכאון ביולוגי, המחייב טיפול. הצעתו היא טיפול תרופתי כמו פרוזק. רציתי לדעת מהן ההשפעות של פרוזק, מהן תופעות הלוואי, מהו משך הטיפול בדרך כלל, והאם ניתן בכלל להיגמל מזה אחרי תקופה מסויימת או שיש התמכרות לתרופה. בגלל החששות שלי הציע הפסיכולוג דרכים אחרות כמו טיפול הומאופטי או דיקור וגם המליץ על פעילות ספורט אינטנסיבית. הייתי שמחה לשמוע את דעתך גם על שיטות אלה, ולדעת אם יש גם שיטות אחרות.

01/11/2000 | 21:24 | מאת: טלי וינברגר

טלי שלום רב, מידע אישי בלבד (לא על בסיס מקצועי!) ידוע לי שהרפואה האלטרנטיבית היא מעיין "תומך" לרפואה הקונבנציונלית. אין ממצאים מדוייקים לגבי השפעות של הרפואה האלטרנטיבית, ולעומת זאת יש ממצאים ברורים לגבי התרופות הקונבנציונליות. אין זה אומר שכדאי לך להתחיל טיפול קונבנציונלי כעת. אולי כדאי לך לנסות את הטיפול האלטרנטיבי שבו תבחרי, ולראות האם זה משפר את מצבך. רק במקרה ולא תחושי שיפור במצב, תוכלי לפנות לרפואה הקונבנציונלית. זו גם אפשרות... לגבי פעילות גופנית, זה עוזר כמעט תמיד. זה מחזק את הגוף הן מבחינה פיזית והן מבחינה נפשית, גורם להפרשת סרוטונין במוח (החומר המשרה עלינו תחושת רוגע), מפשר את יכולת העמידות של המערכת החיסונית של הגוף וכו'. מומלץ בכל מצב. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית