תרופות לשינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/09/2001 | 00:56 | מאת: רונית

אני נוטלת מזה שנתיים קלונקס כי אני לא נרדמת בלילות.. אני מטופלת גם ע"י הומאופאת שסידר שלא יהיו לי דפיקות לב. אולם כשאני לוקחת קלונקס אמנם אני נרגעת אך מתעוררת בבוקר עם דפיקות לב ובמצב די מדוכא. האם יש תרופה הניתנת לשינה ובוקר לקום במצב רוח טוב ועם תיאבון? הרופאה שלי לא רוצה להמשיך איתי בתרופות כי היא רואה שיש לי תופעות לואי ואני לא מתמידה והיא ומעדיפה שיחות. לי נמאס לסבול אני חייבת לצאת מהמצב הגרוע שנקלעתי אליו כמה שיותר מהר.

30/09/2001 | 01:22 | מאת: רינת

ד"ר אבני, האם באמת יש כדורי שינה שאפשר לבקש מרופא המשפחה, בלי ללכת לפסיכיאטר, שאינם ממכרים ולא גורמים לתלות ? כדורים שאפשר לקחת לכמה ימים, רק כדי ל"הרגיל" את הגוף מחדש לישון, ולתת לו קצת מנוחה. נראה לי שלא ישנתי כבר במשך 4 שבועות בערך, חוץ מ- 10 דקות פה ושם, ואני כל כך עיפה, ולא מצליחה להרדם. הימים כל כך ארוכים, והלילות הללו מתישים כל כך. המלצה ? תודה מראש.

30/09/2001 | 10:32 | מאת: סול

כל תרופות המירשם להרגעה ולשינה שייכות למשפחת הבנזודיאזפינים שיכולים לגרום לתלות, אין הכרח בפסיכיאטר- כל רופא כללי/משפחה אמור לדעת לטפל תרופתית בבעיות כנ"ל ועפ"י הצורך גם לשלוח לבדיקה במעבדת שינה. אם מדובר בבעיה יותר נרחבת אז יש צורך לפנות למומחה (פסיכיאטר) לבדיקה וטיפול מסודר.

01/10/2001 | 02:22 | מאת: דר' עמי אבני

רינת שלום אני לא ממש מאמין בכדורי שינה אלא במקרים מוגדרים אם אינך ישנה תקופה רצופה האם יתכן שאת מוטרדת, מדוכאת, קשה לך ? אם כן תרופות שינה אינן הפתרון אלא בחינה של המצב עם עזרה מקצועית או לא כנ"ל לגבי תרופות בהצלחה עמי

01/10/2001 | 02:21 | מאת: דר' עמי אבני

רונית שלום זה דוגמה מדוע קלונקס ודומתיה היא תרופה גרועה בהרבה מקרים שכן גם אם היא מעילה רגעית לטווח ארוך אין בה תועלת וקשה להפסיק אנא פני לאבחון יתכן מאד ששוה לך נסיון טפול בפרוזק ותרופות דומות לו וכן שלקילת הערבות שיחתית אבל שוב לאחר אבחון בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית