מדיטציה - עדיין לא קיבלתי תשובה!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/09/2001 | 14:44 | מאת: מירי

שלום למומחים, ולמומחים בלבד! לפני ימים אחדים שאלתי כאן בפורום אם מדיטציה עלולה לעורר התקפי חרדה. אני שואלת היות וחברים הציעו לי להצטרף לחוג מדיטציה אבל שמעתי שזה עלול לעורר התקפי חרדה אצל מי שיש לו נטיה לכך ועל כן אני מהססת. אודה לכם על תשובה, מירי

29/09/2001 | 15:21 | מאת: sagir11

למירי שלום, אני מתרגל במשך 20 שנה מדיציה ויכול להעיד (ללא כל פניות) שזו טכניקה טובה ואפקטיבית להפחתת מתחים, כעסים וחרדות. כמו כן היא מפחיתה שכיחות מחלות זיהומיות באופן משמעותי. שיהיה לך בהצלחה

29/09/2001 | 16:29 | מאת: אנונימי-לא רופא -לא מומחה

תירגלתי מדיטציה לפני מספר שנים. הפסקתי לאחר שפסיכיאטר מוממחה טען שאצל אנשים מסוימים תירגול במדיטציה אכן יכול להוות טריגר לתהליכים פתולוגיים. מדיטציה דווקא עזרה לי להתמודד עם חרדות אך החמירה תחושות דיכאוניות. בשנות ה70 פסיכיאטרים בארה"ב, גילו עניין בשימוש במידיטציה לצרכים טיפוליים אך נראה כי היום הנושא פאסה. להרחבה ראה ערך מדיטציה ב "מבוא לפסיכולוגיה" של הילגרד. כיום הספר מתורגם לעברית. ניתן להשיגו בספריות אוניברסיטאיות. אנונימי לא רופא-לא מומחה-לא מטפל

30/09/2001 | 06:48 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

אכן, יש שני דברים: 1. הסיטואציה החברתית החדשה, וגם 2. תהליכי החשיבה שמייצרים תחושה של ריק קוגניטיבי - שבהחלט יכולים ליצור מצב של עוררות וחרדה נפשית לא נוחה. מומלץ להתיעץ, כדי ליצור את תהליכי ההכנה והמניעה הנכונים, במקרה של סף רגישות נמוך, כמו שלך. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

30/09/2001 | 10:21 | מאת: מירי

לד"ר יוסי אברהם - תודה! חג שמח! לד"ר יוסי אברהם - תודה וחג שמח! מירי

01/10/2001 | 02:25 | מאת: דר' עמי אבני

מירי שלום לא יודע אני לא בטוח שכן האם יש לך התקפים או היו בעבר ? אני מכיר מטופלים שדווקא נעזרו במדיטציה להקטין התקפי חרדה בהצלחה עמי

01/10/2001 | 02:47 | מאת: מירי

ד"ר אבני, היו לי התקפים בעבר. כעת הם פחתו כמעט לגמרי הודות לטיפול פסיכולוגי שאני עוברת מזה שנים אחדות. אבל הפחד מהחזרה שלהם כנראה תמיד יישאר. ופעם קראתי שמדיטציה עלולה לגרום להם להתפרץ מחדש ולכן החשש וההיסוס. תודה על התשובה וחג שמח! מירי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית