פרוזאק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/09/2001 | 01:13 | מאת: ענבל

מהי תרופת ה"אפקטין" ומה ההבדל בינה לבין הפרוזאק באיזו צורה משפיעה הפרוזאק על חרדות? האם הוא גורם לאפאטיה? מהם הסיכונים הכרוכים בשימוש פרוזאק במקביל לסמים, האם ישנם סמים ספציפים שעלולים לגרום לתופעה שלילית כזו או אחרת במקביל לשימוש בפרוזאק?

14/09/2001 | 07:40 | מאת: "אור

אפקטין ןפרוזק הם אותו דבר...נדמה לי שאפקטין מיוצר בארץ..ופרוזק בחו"ל לי אישית פרוזק לא עזר כלומר הוא הוסיף לי מצב רוח אבל החרדות נשארו כלומר חרדות אם רקע של מצב רוח טוב לדעתי ,אפקסור יעיל יותר לי בכול אופן אפקסור הועיל!!! בהצלחה

14/09/2001 | 15:02 | מאת: רונן

לדבי הרופאים אפקטין זהו פרוזק בכבודו ובעצמו רק שאין את תופעות הלוואי של הפרוזק בעיקר בבטן קשה. לדעתי זהו פרוזק של חברה אחרת ולכן השם שונה מה שכן אין לו תופעות שיש לפרוזק אם זאת אסור לשכוח את התוצאות ההרסניות של הפרוזק ואת סיומו של המשפט הייצוגי כנגד חברת התרופות הזו, ההשלכות קשות ביותר ועדיף כדורים ממשפחת ה SSRI ולא בנזואדיפינים. אני לא רופא אומנם אבל מסכם מאמרים ומשפטים, וכל אחד יפעל על פי שיקולו.

14/09/2001 | 08:18 | מאת: דר' עמי אבני

ענבל שלום מזה אין לך רופא ? אפקטין הוא פרוזק תוצרת הארץ פרוזק עלול לגורם לקהות עד אפטיה אם מפריע ניתן להחלפה לא עם סמים יותר מדי בעיות בהצלחה עמי

14/09/2001 | 13:03 | מאת: "אור

למה הכוונה לא אם סמים??

15/09/2001 | 10:50 | מאת: בלי מילים

די לכל גיבובי השליליות נגד הפרוזק אם הבעיה שלך היא אכן OCD ו או דכאון וחרדה הנובעים מחוסר סירטונין ,הפעולה שהפרוזק -פריזמה מאזנת, אז פורזק יעשה את העבודה מצוין על כן שלב האבחון של הבעיה הוא קריטי!!! לעיתים פסיכוזות או סכיזופרניה קלה מאובחנים כ דבאון שהוא תסמין לוואי או זמני וחיצוני ואל הטיפול דווקא לא עוזר!! שלא לדבר על כאלה שדפקו את המח עם סמים הפרוזק הוא כדור מתוחכם ועדין שאם אובחנת נכון הוא עושה את העבודה לראיה הוא בשימוש אצל מיליוני בני אדם שרק מפאת הסטיגמה לא יוצאים ומספרים עליו זה כדור יותר קל וללא השפעות לוואי מ אסיבל ווליום וכל משפחת הבנזופאידים והעיקר האדם רופא של עצמו אין פתרונות קסם הפרוזק שובר מעגל ביוכימי שנשחק במח אם כמצב מולד-ליקויי באיזון הטבעי של הסירטונין ומוגבר עי מצבי שחיקה ולחץ רבותיי זה כדור פלא למי שלוקח את ההזדמנות להשתנות בחשיבה בזמן ההחלמה ופעולת הכדור. ללא ספק שכל הקישקושים עליו והסכנות הם שוליים מאוד וכמעט לא מציאותיים להוציא מקרים חריגים שרובם ככולם נבעו מ א י ב ח ון לקוי-לדוגמא שחולה מאני דיפרסיבי(בי פולרי) אובחן כ OCDאו דיכאוני, ובעצם הפרוזק הגביר את המניה!!!! זה מאוד חריג!!!!! ומכאן גם עד למעשים חריגן גם כמו שתוארו בעתונות שהביאו לטירוף ורצח, הפ עוד יותר נדירים ושוליים אם אכן אובחנתם נכון תחושו את ההשפעה המדהימה של הפרוזק על חייכם גם גופנית וגם נפשית ותוכלו לא להקשיב לי שרק משמיץ כי אין חכם כבעל נסיון אם חווית אזי כל הדיבורים נעלמים אושו כתב " כשהנעל מתאימה הרגל נישכחת" כשהפרוזק מתאים הכל נעלם!!! בהצלחה למי ששהחליט לקחת ולהשתנות. שנה טובה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית