אני חושבת שיש לי בעיה...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/09/2001 | 01:04 | מאת: גלית

אני יודעת שזה נשמע מטומטם, אבל יש לי כפייתיות בנושא של מין. אני לא יודעת אם ההגדרה הרפואית לכך היא נימפומניה, בגלל שמדי פעם אני גומרת. אולם, אתאר את בעייתי: אני מאוד אוהבת לקיים יחסי מין. כרגע אין לי חבר קבוע, וכשאני מקיימת יחסים אלו רק עם קונדום ואמצעי מניעה נוספים. עם זאת, בשבוע האחרון הייתי עם ארבעה גברים ובחורה אחת. זה נראה לי מוגזם, אני גם חשה שאני חייבת כל הזמן מין, בעדיפות עם חדירה. השבוע לא חוויתי אורגזמה, אולם אני כל הזמן חשה צורך מתמיד להכיר עוד גברים ואפילו מעין "קאמבקים" עם האקסים, רק לצורך מין. כרגע אני יוצאת עם חמישה גברים שאינם מודעים לקיום אחד של השני. השאלה שלי היא האם זאת נימפומניה? למרות שלפעמים אני גומרת? האם יש פתרון לבעיה?

10/09/2001 | 11:52 | מאת: happy

גלית יקרה אפשר להגיד שאת בהחלט נימפומנית. את צריכה להפסיק את האובססיה הזאת למין כל הזמן. לא שמין זה רע אבל 5 גברים זה כבר מוגזם! גם לנשים וגם לגברים! לפי דעתי את צריכה טיפול פסיכולוגי. בהצלחה

10/09/2001 | 17:48 | מאת: דנה

גלית, כמו שאסור להגזים בכל דבר, כך גם במין. כל מה שעושים באובססיה, בכפייתיות ובלי פרופורציה הוא מזיק בסופו של דבר לגוף ולנפש. החוכמה בחיים היא לאזן. תנסי לבדוק עם עצמך ממה את בורחת. האם יחסים ארוכי טווח המחייבים השקעה רצינית, מפחידים אותך? האם להכנס למיטה עם זרים אכן מחפה על חסרים רגשיים ואחרים. כדאי לך לרדת לשורש הבעיה מאחר והמין האובססיבי הוא סימפטום בלבד. עצתי לך, התייעצי עם מומחים לגבי תכנית גמילה. ובינתיים, תנסי לעבוד על עצמך (כן, הכל מתחיל ונגמר בראש) תחפשי מוקד אחר להעביר אליו את משקל הכובד. (אולי עיסוק בספורט אינטנסיבי?) בקיצור, לקראת שנה חדשה בפתח, עשי למען עצמך: דאגי להזין את הנפש והרוח (שהם היסוד) למען האיזון הנפשי שלך. בהצלחה וכל טוב, דנה

10/09/2001 | 19:42 | מאת: אייל

תהני......

11/09/2001 | 06:59 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, קשרים חברתיים, כולל מיניים, יכולים וצריכים להיות שונים ומגוונים אצל אנשים שונים, כך שלא כדאי שתהיי מוטרדת מההשוואות לאחרים, אלא מהשאלה: עד כמה הסגנון שלך אכן רצוי לך, או שזה נתפס אצלך ככפייתי ולא הולם. האם זה משרת, או פוגם, את הסיכוי שלך להיות מרוצה מעצמך ומחייך החברתיים? במידה ואת אינך שביעת רצון מאורח חייך המיניים - כדאי להסתייע בעזרה. אם תרצי הפנייה, פני למייל האישי, עם תקציר של הסטוריה אישית, ומיקומך בארץ. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית