היפוכונדריה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/09/2001 | 00:27 | מאת: חמודה

שלום. מאז שחרורי מהצבא לפני כחצי שנה (ואולי עוד מעט קודם) אני מאוד מוטרדת מבריאותי. כל כאב קטן, התכווצות שרירים בעקבות פעילות גופנית,ואפילו כאב גרון הפכו אצלי בראש מיד למחלה ממארת ושאין טעם לחיי כי אני עומדת למות. בעקבות כל תסמין קטן (למשל שלשולים, כאב גרון בעקבות שפעת ודלקת) אני רצה לרופא לבדיקות שמגלות למרבה המזל שאני בריאה באופן כללי. אציין גם שבעבר סבלתי מהפרעת אכילה ואני מאוד דואגת למראי החיצוני, מתעמלת ושומרת. אולי גם אציין שאני אוהבת מאוד לשחק בשיער. עד שאני רואה רופא, למרות שעמוק בפנים אני יודעת שאין לי שום דבר אני היסטרית,בוכה ,מתעוררת בלילה ולא נרדמת וכו מכל שטות. אני בחורה חכמה מאוד שמתעניינת בבריאות ורפואה ומבינה שהדברים אבסורדיים, אבל בכל זאת... אני בונה תסריטים איומים ולא הגיוניים בראשי. הדבר מפריע לי לפעמים לתפקד בחיי היומיום. אני רואה את הגרוע מכל.דיברתי על הדבר עם הרופא שלי והוא אמר שעליי או להתגבר לבד או לפנות לייעוץ. אני רוצה להתגבר לבד כי אני יודעת שזה אבסורד, אני נבונה ולעיתים יש לי תקופות טובות, ובכל זאת אני מאוד מודאגת. אני רואה שבנות גילי מתעסקות בדברים לגמרי אחרים וקשה לי עם זה. כיום יש לי ג'וק חדש בראש שקשור לבן זוגי ובריאותי. אני יודעת שהדבר לא הגיוני ולא מציאותי, דיברתי על כך עם חברות,הורים והרופא. לפעמים אני מבינה שזה שטויות ואני שמחה ומאושרת ולפעמים אני שוב שוקעת בזה. מה לעשות לעזאזל??? אני מופרעת? הועלתה סברה (שנראית לי נכונה) שהכל נובע משיעמום. אני עובדת כל יום אך בעבודה משעממת ולא מאתגרת שמשאירה לי המון זמן מת ומשעמם. כשאני עסוקה אני מרגישה טוב ושוכחת וצוחקת על הדבר, אך לפעמים אני יכולה ממש להתחיל לבכות.בעוד חודש אני מתחילה ללמוד. מה דעתכם? מה לעשות? איך להתמודד עם החרדות והפחדים? זה היפוכונדריה?

10/09/2001 | 12:08 | מאת: happy

היי כרגע אין לך במה להתעסק. את משועממת מהעבודה ובזמנך החופשי את מתעסקת בדברים שלא קיימים וממציאה מחלות מרוב שיעמום. תאמיני לי שכשתתחילי ללמוד לא יהיה לך אפילו שניה להתעסק בעצמך ואז הכל ישכח. את תיהי עסוקה בלימודים, בשיעורים ובמבחנים. דרך אגב מה את הולכת ללמוד? בהצלחה

10/09/2001 | 22:54 | מאת: חמודה

מדעי המחשב-סטטיסטיקה תודה מה לעשות בינתיים?

11/09/2001 | 07:03 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, נטיה לתלות, לדאגנות יתר ולחרדות בתחום הבריאותי - אינם, בד"כ, רק עניין של שיעמום מצבי, ולכן רצוי לך להעזר בסיוע פסיכולוגי. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית