ליועצים בפורום- בעניין הפרעת אישיות אנטיסוציאלית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/09/2001 | 20:00 | מאת: הקטור

האם ניתן לרפא בני אדם המוגדרים כבעלי הפרעת אישיות אנטיסוציאלית-כגון עברייני רכוש, מתחזים,עברייני מין וכד ' או בעלי הפרעות כאלה שלא הסתכסכו עם החוק. האם אשנים כאלה םונים לקבלת טיפול ? אם כן, מה שיטות הטיפוליות הנהוגות? בברכה הקטור

09/09/2001 | 23:57 | מאת: ד"ר אורן קפלן

הקטור שלום הדעות חלוקות. יש הסבורים שלא ניתן לטפל כלל בפסיכופטים/סויציופטים, למעט כמובן בשיטות של "המקל והגזר" (בתי סוהר, קנסות, ושאר איומים שהמדינה או החברה מספקת). הנקודה המרכזית שהגדרת הפסיכופט איננה חד משמעית ולעיתים יש חפיפה עם בעיות מסוג אחר. למשל, לא כל אדם אלים הוא בהכרח פסיכופט. לעיתים זה אדם עם דימוי עצמי בעייתי או סוג אחר של בעיה ואולי ניתן לעשות שינוי. אדם ללא מצפון, שזה פסיכופט "טהור", יהיה קשה מאוד לטיפול, אם בכלל. ניסיונות טיפול יהיו בד"כ תוצר של מניפולציה נוספת שלו. הפרעות אישיות הן נושא במחלוקת והדיוק שלהם מוגבל. הייתי נזהר בשימוש בהגדרות כאלה לגבי אנשים, ובמיוחד בנושא כמו הפרעה אנטיסוציאלית. למה אתה שואל? בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית