חיים בפחד מוות.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/09/2001 | 19:56 | מאת: ליבנת

כיצד ניתן לטפל בפחד ממות לאור האירועים האחרונים במדינה? האם פחד הוא דבר שניתן להתגבר עליו? במשך תקופה ארוכה מגיל צעיר אני קולטת שיום אחד אני וכל האנשים שסביבי לא נחיה יותר האם ישנם דרכים להתמודד עם המוות אבל לא לשכוח את קימו? ליבנת

07/09/2001 | 21:19 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ליבנת שלום הפחד הוא מנגנון הישרדות טבעי שמגן עלינו ועל חיות רבות מפני סכנות. הבעיה מתחילה כאשר הפחד הופך לאורח חיים, משהו שלמעשה מערער את חיי השגרה. המצב במדינה אכן קשה בתקופה האחרונה ואנשים רבים מצויים במצבי לחץ. במידה והדבר "משתלט" עליך אפשר לשקול טיפול פסיכולוגי. אגב, ישנן שיטות רבות להרגעות, חלקן לא פסיכולוגיות, למשל, ספורט, יוגה ועוד. עם כל זאת, חשוב לבדוק האם מצב הלחץ הנוכחי אינו משתלב עם גורמי לחץ מהעבר וביחד יוצרים אפקט מצטבר קשה. טכניקות הירגעות בלבד לא יספיקו במקרה כזה. בברכה ד"ר אורן קפלן

08/09/2001 | 14:38 | מאת: ליבנת

ד"ר קפלן! האם ידוע לך מקומות בהם ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי באזור המרכז במחיר סמלי. כלומר לא מחיר מלא שדי יקר לנערה לפני גיוס? האם פסיכולוגים איכותיים נקבעים ע"פ המחיר שהם גובים או שניתן למצוא פסיכולוג איכותי במחיר הוגן וסביר? בברכה ליבנת

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית