קורא למומחים בלבד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

31/08/2001 | 18:35 | מאת: הלחוץ

לכל הרופאים שקוראים שלום רב !!! אני הופעתי כבר בפורום הזה לגבי תופעת פחד מאיידס כשהייתי צריך להמתין שלושה חודשים לבדיקה כי ככה זה ועכשיו אחרי בדיקת תרומת דם הכל בסדר ברוך השם. הבעייה הקשה שנוצרה לי היא שבמהלך השלושה חודשים היו לי פחדים איומים מהמחלה וחשבתי על זה הרבה ועל ההשלכות של הבדיקה ואיפה אני יעשה אותה. מאחר ואני פדנט רק לא סמכתי כל כך על הבדיקה שאולי זאת טעות . אפילו חשבתי שהחליפו בין תרומות הדם שלי למישהו אחר כשראיתי את החובש משחק במדבקות התרומה. לאחר זמן מה הגעתי למצב של מרירות ולחצים כאלה בלב אמרתי לעצמי על מי אני אסמוך מי ייתן לי תשובה פחדתי. מחשבה רודפת מחשבה שאלתי שאלות כאלה ואז הזמן כבר איפשר לי להרגע מהחשש הזה ולהיות באיזושהי צורה רגוע לגביי הנושא הזה. במהלך השאלות ששאלתי בפורום כאב לי והטריד אותי נורא איזושהי אימרה של אחד הרופאים פה שהגדיר אותי בתור חולה O. D . C.והמליץ לי ללכת לטיפול. אני רוצה להגיד לכם שמרגע שהוא כתב לי את זה אני עוד יותר לא רגוע והלחץ והפחד מהמחלה ששמה O. D .C חזר. מצאתי את עצמי מחפש בפורום הזה תשובות מזה הדבר הזה הבנתי שזו תסמונת מחשבות אובססיביות. קראתי על אנשים במצבים קשים של תרופות וטיפולים פסיכולוגים ארוכים . אני פוחד נורא להיכנס למערך של טיפולים ותרופות כי אני רוצה לצאת מזה לבד . כל דבר שקראתי על התופעה ייסמתי על עצמי אולי אני גם כזה ? הדבר שעוד יותר הפחיד אותי הוא אתר של מכון פסיכולוגי השרון שאומר שחרדה כזאת יכולה לגרום חלילה לאיבוד עצמי טפו פטו טפו . ואז פתאום אני חושב אולי זה יקרה לי אולי אני אצטרך למות אים אני לא אלך לפסיכולוג חלילה חלילה חלילה. אני נורא אוהב את החיים ולא אפגע בעצמי אבל בכל זאת מחשבות קשות מפחידות אותי האיומים של מכון השרון שאים לא הולכים זה יכול להיות מסוכן ומחשבות נוספות על אנשים שעוזבים אותנו מפחידים אותי נורא . אני תקוע עים המחשבות האלה ומחפש פתרון להרגע כבר . אני תקוע ואולי אובססיבי עים מחשבות אני מחפש מוצא ורצות לי מחשבות קשות שנתקעות לי בראש וכאילו מאיימות עליי ?? אני נורא חושש מטיפול פסיכולוגי כי כנראה גדלתי על מנטליות כזאת . מבחינתי ברגע שהלכתי לטיפול פסיכולוגי וספרתי שם את מה שסיפרתי פה אני גמור כי אני יוגדר מבחינתי כחולה נפש ואולי זה יפגע בי מבחינת עבודה והצלחה בקריירה. אולי יאשפזו אותי ?? זה מפחיד. והכל הכל נראה לי כי הרופא הזה הגדיר אותי כחולה O. D . C אני פשוט נתפס למה שאמר הרופא פה בפורום ואני אכשיו עשיתי את עצמי חולה ואני מפיל על עצמי כל מיני תיקים ותופעות של אנשים אחרים?? לכל הרופאים אני חוזר אני אוהב את החיים אבל המחשבות האובססיוביות האלה שאולי אני חולה וחייב טיפול ובלי טיפול זה לא יצליח מפחידות אותי !!!אבל כשאני יוצא מטירדה או מדאגה כלשהי משהו חדש תוקף אותי אני מבקש בכל לשון של בקשה להמליץ לי בכובד ראש מה לעשות עים עצמי ואני מתחנן מתחנן שתעזרו לי ותתנו לי משפטי עידוד ואים אפשר לפתור את התחושות האלה אנא ממכם תמליצו לי . ( אגב אני לא מזיע ואין לי דופק מהיר מחרדות כלשהם אני בסדר מבחינה פיזית כשאני מוטרד ) אני נורא רוצה שהזמן יעשה את שלו ואני אצא מזה . שאלה קריטית : האים אזמן יעשה את שלו וזו רק תקופה !! אבקש ממכם שהתשובות שלכם לא יהיו קצרות כמו שאני רואה פה ותתנו לי מקסימום מידע בברכה ושבת של אושר!!! הלחוץ

31/08/2001 | 20:11 | מאת: מיקה

שלום לך "לחוץ ! בני חולה כבר 12 ב o.c.d ( ולא odc). עד שגילו את זה לקח כמה שנים טובות ועוד בביח' אז איך כאן בפורום רופא יכול לאבחן את ההפרעה ?.(זה לא נחשב למחלה ) היתי מציעה לך עם כל הכבוד להיתעסק במשהו אחר "להסיח דעתך במשהו חי יפה ומהנה . ואם עדיין מטרידות אותך כל מיני חרדות לא לעינין (לכל אדם נורמלי יש פחדים וחרדות קלות מדי פעם )אז תלך ליעוץ של שיחה אחת (יש דבר כזה ),ותברר מה קורה איתך כדי להיות שקט . אני עצמי הלכתי ולאור מה שעברתי עם בני חשבתי שהכל קורה גם לי . אז נאמר לי בפגישה אחת ויחידה שאני סובלת מחרדה קלה וזהו . לא עשיתי מזה עינין ואף לא לקחתי תרופות הרגעה כי אני רוצה לשלוט על חיי בעצמי . תדע לך שרק אדם שפוגע בעצמו ובסביבה ואין לו שליטה ולא מתפקד , מטופל בבי'ח ./ ולאור דבריך ניראה לי שאתה ראציונלי חכם ואוהב לחיות , מאחלת לך חיים ארוכים וטובים בלי פחדים ומחשבות לא שייכות , כי אין לך סימפטומים כאלה . כל טוב .

31/08/2001 | 22:29 | מאת: ד"ר אורן קפלן

לחוץ שלום אתה קצת במעגל סגור. הודעתך מעידה על כך שאתה מוטרד מאוד ממצבך, אבל חושש גם מטיפול וגם מאי טיפול. עוסק המון במצב אבל מתקשה לוותר על שליטה מלאה עליו, וללכת לטיפול זה גם קצת לוותר על השליטה. תצטרך להחליט. להישאר עם הסימפטומים, או לוותר עליהם במחיר של גם לוותר קצת על שליטה מלאה. שילוב של טיפול פסיכולוגי בשיחות עם טיפול תרופתי עשוי בהחלט לעזור, זה דורש לפנות לעזרה. אף אחד לא יאשפז אותך ויש רבים כמוך שסובלים ונעזרים. ולשאלתך, ני חושש שהזמן לא יעשה את שלו אם לא תעזור לו במשהו. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

01/09/2001 | 07:19 | מאת: דר' עמי אבני

הלחוץ שלום האם אתה רוצה לצאת מזה לבד או שאתה זקוק לעזרה ? האמת שנדמה לי שאתה רוצה את שניהם חשיבהכמו שאתה מתאר יכולה לחלוף יכולה להמשך פרקי זמן ארוכים אם זה כל כך הרבה זמן + כל כך הרבה מטרד כנראה שלא הצלחת להתקדם לבד כל כך טוב מה לעשות ? לטעמי פנה ליעוץ רוצה לחכות עוד - החלטה שלך בהצלחה עמי

01/09/2001 | 14:18 | מאת: הלחוץ

לד"ר עמי היקר אני עובר שוב משהו מפחיד ומטריד אותי נורא. הגעתי למחשבה אובסיסיבית חדשה שממלאת לי את המוח. אני מרגיש מאויים ע"י דחף לא ידוע משהו כאילו מנסה לדחוף אותי למשהו שאני לא רוצה . זה מפחיד להגיד את זה אבל המחשבה והתחושה שאני לא רוצה אותה . כאילו שהוא אומר לי שאני צריך חלילה חליליה למות . כאילו שהוא רוצה שאני חלילה ........ ד"ר האים אני נורמאלי מה לעשות כדי ללכת לישון בלילה לא יודע איך הגעתי לזה אבל אני אומר וחוזר שאני אוהב נורא את החיים ואני פוחד מאיום המחשבה הזאת שכאילו אומרת תעשה את זה . ( אבל בתוך תוכי זאת לא הכוונה) האים התופעה הזאת מוכרת?? והאים זה קשור לכל מה שאמרתי לפני כן ? האים חלילה זה מסוכן ?? מפחיד אותי כי גם הרופא הקודם אמר שצריך ללכת לטיפול ועים תרופות. האים ד"ר אני יכול להרגע שיהיה בסדר ואני לא אמות חלילה ואיך אני אמחק ואמחק את המחשבות האובססיביות האלה בינתיים לפני לישון ??

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית