חלומות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/08/2001 | 11:21 | מאת: הגר

פסיכולוג, פסיכיאטר שלום, הנני סטודנטית בת 28 נשואה +1 ובחודש השמיני להריוני. לפני כשבוע חלמתי חלום שזעזע אותי ומאותו לילה מנוחתי מוטרדת. חלמתי שהשיליה יוצאת מרחמי עם חלק מראשו של העובר, כלומר העובר מת!!! רציתי לציין שכבר חלמתי בתחילת הריוני שארבע נשים מתגלות אלי במדבר ומבשרות לי שאלד עובר מת. חשוב לציין שהייתי בשמירת הריון עד חודש חמישי בגלל המטומה ברחם, אך בעיה זו נפתרה. פחדי נובע גם מהסיבה שבהריון הראשון עם ביתי הבכורה חלמתי שני חלומות על בעיות בהריון, דימומים, וחלומות אלו התגשמו באותה צורה כמו בחלום בדיוק מפחיד . אני מבינה שהחלום מבטא את התת מודע, את פחדי וחששותי אך לתוך כל זה מפעפע הספק שאולי כמו בעבר זהו רמז מטרים לעתיד. כיצד אפשר להתגבר על הפחד? תודה מראש הגר

29/08/2001 | 11:46 | מאת: ליבנת

הגר! נכון שאינני אשת מקצוע, אבל ידוע לי שבכול הריון יש את החששות האמיהיות למותו של התינוק, שמירת הריון לא קבעה מעולם שהילד ימות בהכרח והנה לך דוגמא אישית מצערת דודתי הפילה הפלה טבעית בחודשים המאוחרים כולם אמרו לה שהריון מתקדם נפלא. ועוד משהו חשוב כידוע לך בחלומות הכל הפוך ואולי המוות בחלומך מנבא טובות ואושר. שיהיה לך המון אושר ומזל טוב ולידה קלה ליבנת נ.ב אשמח לקבל תשובה

29/08/2001 | 22:56 | מאת: ד"ר אורן קפלן

הגר שלום מאחר ואת נמצאת כנראה במצב של לחץ וחרדה החלומות מושפעים מכך. חלומות בלהה יכולים להתרחש במצבים שונים ופסיכולוגים רבים נוהגים להשתמש בהם כדי להבין מצב נפשי, אולם במונחים של עבר והווה. סביר להניח שחששך הוא שהחלומות שלך מנבאים משהו, וזו כבר אמונה מסוג מאוד שונה. ישנם מיתוסים רבים סביב היותם של החלומות מנבאים. אני באופן אישי אינני מאמין בכך ומאמין שחלומותיך מבטאים, כמו שאת משערת, מצב לחץ כעת. הייתי מציע שני דברים. האחד ברמה הכי פרקטית ולצורך הרגיעה שלך ערכי בדיקת אולטרה סאונד אצל רופא הנשים המטפל רק כדי לראות שהכל בסדר. אולם ברמה הנפשית יתכן וכדאי להיעזר בטיפול פסיכולוגי קצר. אולי היפנוזה יכולה להתאים הן כדי ללמוד הרגעה בתקופה הנוכחית ולהפחית חרדה, וכבונוס, זה יכול לעזור להתמודד עם כאבים בזמן הלידה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית