מרגיש דפוק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/08/2001 | 20:33 | מאת: משה

שלום לכל מאן דבעי, לפני כשנה עברתי התקף פסיכוטי ומאז הערכה העצמית שלי ירדה. אני מרגיש אפס, אחד שלא שווה התייחסות, שאני לא יכול לסמוך היטב על החושים שלי. אני מרגיש שאף אחת נורמלית לא תרצה לצאת איתי, אפילו סתם לסרט, אני מרגיש שאני לא ראוי לזה. אני מרגיש משהו חסר לי בתקשורת עם אנשים, אני חושש איך יגיבו אנשים אם ידעו שעברתי התקף פסיכוטי בעבר והייתי מאושפז במחלקה פסיכיאטרית (לזמן קצר אומנם). קשה לי עם לקיחת הכדורים, אני כל הזמן מרגיש שאני צריך להסתיר את זה. אני תמיד חושש ללכת לקחת אותם מקופת חולים פן מישהו מוכר יראה אותי שם וישאל... האם הרגשתי מוצדקת ? האם אני באמת לא שווה הרבה בחברתנו ? האם יש לי סיכוי להשתלב מחדש במקומות עבודה טובים (אגב אני סטודנט) ? הביעו דעה !

26/08/2001 | 20:45 | מאת: ליבנת

משה. אכן חייך השתנו בעקבות ההתקף אבל עדיין לא הכל אבוד, אני מאמינה שעדיין נותר בך הכוח להמשיך הלאה ולהשתלב שוב בחברה של ימנו, אני מקווה שאתה עדיין לומד , אם תמצא עבודה יתכן שזה יחזיר אותך שוב למסגרת, אשמח לקבל תשובה בהצלחה ליבנת

26/08/2001 | 21:11 | מאת: משה

ליבנת, תודה על העידוד. אני עדיין לומד ואני מרגיש שיש לי הכוחות ללמוד, אך אני די חושש מהעתיד שלי ומהקשר שאוכל לפתח עם אנשים בעתיד. אני מרגיש נחות בעקבות מה שקרה לי, קשה לי להאמין שאמצא אהבה, קשה לי להאמין שאי פעם אצליח לחלוק את שקרה לי בגלוי עם מישהו או מישהי. אני מרגיש שנגזר עלי לחיות לבדי. אני מפוחד מהדחיה והסטיגמה, אני פחות חושש שמה זה יקרה שוב ואני די מקווה שלא. נורא קשה לי לחיות עם הסוד הזה.

26/08/2001 | 21:42 | מאת: אורית ארנון

האם אתה יכול לפרט על אותו התקף? מה בדיוק עבר עליך? באיזה מצב אתה נמצא היום?

27/08/2001 | 06:38 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, עניין הדימוי העצמי הירוד יכול, וצריך, להעזר במהלך מקצועי - לשיפורו. לא מדובר ב"טיפול נפשי" בשעת משבר או חולי, אלא בלימוד דרכי התמודדות עם מטלות החיים, כמו למשל להתחיל קשר עם בחורה, מתוך עמדה חיובית כלפי עצמך והפוטנציאל שלך. אתה בעצם עושה כבר דבר דומה, בכיתת הסטודנטים, ששם אתה לומד לנצל את יכולותיך באפיק האקדמי שבחרת. אני לא שייך למחלקת ההבטחות, אבל יש סבירות גבוהה מאד כי הפחד מהתקף חדש (הפחד מהנפילה המחודשת) ישתנה למודעות לרגישות שיש לך מארועים מסוימים, כך שתוכל לנקוט במהלכי חיים, כולל טיפול תרופתי, שימנעו כניסה למצבים שאינם מתאימים לך. ולידיעתך: לרבים וטובים מאיתנו יש מצבים שאינם מותאמים לנו, החל מלקנות מכונית משומשת, וכלה בצפיה בסרטי מתח. אם תרצה הכוונה לסוג יעוץ שהמלצתי, פנה למייל האישי שלי (הקלקה על שמי המוכחל תפתח חלונית עם כתובת הקשר שלי) עם פרטים מתוקצרים על ההסטוריה האישית שלך, ומיקום מגוריך. כל טוב, ודרך צליחה, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית