בעית התמכרות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/10/2000 | 10:43 | מאת: יניב ב.

לפורום, אני בן 50 והיום אינני מסוגל לקיים יחסי מין ללא שתיה של כוסית ערק שעתים לפני המין. הגעתי לזה אחרי תקופה ממושכת כמעט שנתים של אי אונות (חשש מהשפלה, וחוסר ביטחון שהפך לכדור שלג). אם אני לבד ללא האישה (אתם מבינים....) אין לי בעית זיקפה. הבעיה אם אני לא שותה אז יש בעיה במיטה. העינין שזה מיצר לי חוסר ספונטניות ביחסים.למרות כשאני שותה המין נהדר. אני רוצה ללכת עם אישתי לטיפול זוגי- אבל זוגתי לא רוצה. אני עצמי מרגיש התחלה של תלות בערק.ואם אין לי אותו בהישג יד אני לא מנסה. ויותר גרוע כשאני שותה במטרה לקיים יחסים והיא לא רוצה אני משתגע מבפנים , תוסכל, וממיוסר ביחוד על הרס עצמי מבוזבז-אם היה נגמר במשכב היה לזה כדאי ...מקוה שהבנתם. האם יש לכם הצעה לטיפול גמילה עצמי...... תודה יניב

22/10/2000 | 10:50 | מאת: יונתן

ליניב ולפורום , לי יש תלות ובעיה דומה. אני גיליתי שאני חייב לאונן מספר שעות לפני משכב אחרת אני אגמור מהר ואז מתחיל מעגל האי-אונות. הבעיה , אחרי שהתפרקתי אני בעצם לא כל כך צריך את המין וכמובן הספונטניות נפגמת.אני מאד מתוסכל אם הכנתי עצמי לכבודה וא"כ היא לא רוצה...בקיצור דומה. וזה בעצם מעין הוכחה לבת זוג שהכל כביכול בסדר. אבל זה רק כאילו. אני יודעי שהמנגנון תקין. אני יודע שזו התמכרות לשיטה.איך יוצאים מזה ?אין לי בת זוג קבועה כך שטיפול זוגי לא רלוונטי. תודה יונתן

22/10/2000 | 18:38 | מאת: אדי

לפורום, גם לי בעיה מהסוג הנ"ל עקב שמוש מתוכנן בויאגרה לפני יחסים . איך יוצאים מהעסק היקר !!!! יש לכם רעיונות מעבר מלשלוח אותנו לטיפול ? אדי

22/10/2000 | 20:52 | מאת: טלי וינברגר

ליניב, יונתן ואדי שלום רב, תשובתי זו מתייחסת לכולכם. שימוש בעזרים "טכניים" לצורך קיום יחסי מין כגון ערק, ויאגרה ושירותיי ליווי מעידים על קושי נפשי מעבר לאין אונות הקיימת (אולי אף היא בשל סיבות נפשיות). ברור לכם כי אין לי שפן להוציא מהכובע ולהפתיע אתכם בפתרון מהיר וקל. קשיים נפשיים נפתרים בעזרת עבודה מודעת וברורה. אתם יכולים לעשות זאת בעזרת סקסולוג או מטפל זוגי. תלוי איפה מצויה הבעיה העיקרית לדעתכם. בהצלחה, בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית