דכאון לאחר לידה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/10/2000 | 18:50 | מאת: מרב

אני נמצאת חודשיים לאחר לידת בתי. אני מרגישה בדכאון, כאשר כל דבר מעצבן אותי אני לא מרגישה שאני נהנית וטוב לי עם המצב החדש. מה שאני לא מבינה זה מדוע אני מרגישה כך, כי רציתי מאוד מאוד להיכנס להריון, דבר שלא היה קל בכלל ונהניתי מאוד מתקופת ההריון כי כולם שמו לב אלי במובן החיובי ועכשיו פתאום הכל השתנה. אני מרגישה שאני רוצה להתנתק מכולם ושיעזבו אותי במנוחה ויתנו לי להיות לבד, אך במקום זאת כולם באים ומטרידים אותי ואומרים לי מה לעשות. אוסיף ואומר שבעלי לא רצה בכלל את ההריון הזה והיום אני מרגישה שהוא כועס עלי שאילצתי אותו לכך ואולי אפילו רוצה להתגרש. האם יש מוצא מהענין? בתודה מרב

21/10/2000 | 20:17 | מאת: טלי וינברגר

מירב שלום רב, את מעלה במכתבך בעיה מורכבת ועולה כי את במצוקה. לאחרונה חווית לידה, שכשלעצמה מהווה חוויה מורכבת, הן משמחת והן קשה. מצד אחד ילדת משהו שהוא שלך, פרי בטנך, ומצד שני, עברת חוויה פיזית כואבת, שלאחריה היית צריכה להתארגן במהירות ופתאום לדאוג 24 שעות לאותו תינוק, תינוק שלך, ולמלא את צרכיו אימתי שהוא רוצה וצריך. זה מעייף, מתיש ובמילים פשוטות , "גומר" אותך לגמרי. בנוסף, קיים החלק הדיכאוני שקורה לנשים לא מעטות. הציפיה לתינוק, וריכוז תשומת הלב ביולדת לפני הלידה, נותן תחושה מאד טובה, תחושה של התייחסות, דאגה והמון אהבה כלפי היולדת. לאחר הלידה, מרכז תשומת הלב עובר ברובו אל התינוק, ואז היולדת עשויה לחוש ננטשת, בודדה ומדוכאת. בתקופה קשה זו, אחד הדברים שמסייעים לצאת מאותן תחושות דיכאוניות הוא דווקא הקשר עם הקרובים ביותר, הבעל וההורים. במקרה שלך, הבעיה מסתבכת יותר, בשל התרחקות בעלך. להערכתי, עליך לשוחח באופן גלוי עם בעלך. כעת, משהמצב אינו ניתן לשינוי (אין אפשרות להחזיר את הגלגל אחורה), עליכם להתמודד עם מה שיש. הדבר הקל הוא לקום ולעזוב. זה מה שאולי בעלך חושב לעשות (אגב, לא הבנתי אם עניין הגירושין זה ממשי מבחינתו, או רק קיים בתחושה שלך). הדבר הקשה, אך המשתלם והבוגר יותר, הוא לדבר על הדברים, לפתוח אותם ולנסות להתמודד. ייתכן ועליכם ללכת לתקופה לטיפול זוגי. בדרך כלל זה משפר את היחסים בין בני הזוג, ותורם לפתיחת ערוצי תקשורת בין בני הזוג, ולשיפור המערכת הזוגית. נוסף על כך, הייתי ממליצה לך לפנות גם לטיפול פרטני לעצמך. חווית הלידה וכל המשתמע ממנה, והתחושות הקשות שעולות בך לאחריה, רצוי שתתני להם את המקום וחשוב שתעלי אותם. הדבר יתאפשר בתוך תהליך טיפולי. אם את זקוקה להמלצות, את יכולה ליצור איתי קשר, ואנסה לעזור. בברכה, טלי פרידמן

27/10/2000 | 18:50 | מאת: אמיר זהר

שלום מרב את סובלת מדכאון לאחר לידה. כדאי מאד לפנות לטיפול פסיכולוגי. ניתן לעזור לך במהירות יחסית. אם את מעוניינת תצרי קשר 036496371. בברכה, אמיר

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית