מאניה דיפרסיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/08/2001 | 02:02 | מאת: crazy

שלום, רציתי להתייעץ בנושא מסויים. האם ניתן להתגבר על מחלת המאניה דיפרסיה ללא עזרה מקצועית אלא בכוחות עצמי??? אבי חולה במחלה הזאת ושמעתי שהיא גם מחלה תורשתית. במשך שנים הראתי סימנים של דיכאון ורצון למות אך כיום אני במצב הרבה יותר טוב. אני עובדת באופן אינטנסיבי עם עצמי בכדי לא לשקוע מחדש. אני הרבה יותר אופטימית ומאמינה בעצמי מבעבר. אני חושבת שעזיבת הורי תרמה לזה מכיוון שיכולתי לקחת קצת זמן לעצמי ללא פחד מפגיעה מצדם. אני יודעת שהמכתב של קצת מבולבל , אך אודה על תגובתך, האם אני חייבת לקחת כדורים וללכת לטיפול או שאני אצליח להתגבר על זה בכוחות עצמי??? תודה.

14/08/2001 | 03:13 | מאת: דר' עמי אבני

crazy שלום העובדה שאביך חולה אינה אומרת כלשעצהמ שגם לך יש את המחלה הסכון הוא כ 10% ובגילך מן הסתם פחות לכן השאלה האם יש לך סמני דכאון ומניה (יתכן שישה רק דכאון ) באיזו עצמה ובאיזו תדירות בצורה הקשה אני לא חושב שניתן לטפל לבד בהצלחה עמי

14/08/2001 | 07:46 | מאת: דוגי

מניה דיפרסיה היא מחלה של דו קוטביות שנעה בין דיכאון להתעלות נפשית כשחומרת המחלה נקבעת לפי עוצמת הקוטבים וכם כמות המעברים ביניהם. אפשר לומר שמצב בו אדם עובר מהסתגרות ובכי לצחוק מטורף תוך שניות זה מצב קשה ויש כל מיני דרגות ,יש אנשים שיש להם יותר מניה ופחות דיפרסיה ועוד קומבינציות. הטיפול שניתן הוא בתחליפי ליתיום ולעיתים גם בליתיום ותרופות שטובות גם לסכזופרניה וכפיון. עכשיו כשאת יודעת מה זה מניה דיפרסיה את יכולה לנסות להבין אם את מתאימה לתאור או לא . מיקרים קלים לא חייבים טיפול תרופתי . אם יש חשד יש אתרי איטרנט אשר מאפשרים לאבחן מחלה ע"י שאלות שקשורות. באתר של זיפרקסה מבית אילי לילי יש גם מבחן כזה לגבי מניה דיפרסיה. בהצלחה דוגי

14/08/2001 | 14:52 | מאת: בר

שלום לך, דיאגנוזה סופית באם את חולה באיזו מחלה כלשהי תוכלי לקבל רק אחרי סדרת בדיקות רצינית אצל מומחה לנושא. בינתיים, חבל שתחשבי מחשבות שליליות ותשקעי בדיכאון. במקום לדאוג מוטב שתנצלי את האנרגיות שלך לטובת קידומך האישי. בסך הכל את צעירה ובריאה שכל החיים לפניה. אז צאי מזה, תשתחררי מהמחשבות הקודרות ותתחילי להינות מהחיים. בהצלחה, בר

14/08/2001 | 23:20 | מאת: crazy

רק רציתי להודות לכולם על העיצות והעזרה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית