תחליף לסרוקסט-אשר לא משמין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/08/2001 | 21:20 | מאת: אנג'י

קודם כל ברוך שובך אלינו לפורום ד"ר אבני ומקווים שחופשתך היטיבה עמך וחזרת אלינו רענן ונינוח. ולעניננו .מזה מספר חודשים שאני משתמשת בכדורי סרוקסט 20 מ"ג. ומאז עליתי במשקל 14 ק"ג. שאלתי היא באיזה תרופה אחרת אוכל להחליף את הסרוקסט כך שאפסיק להשמין כל כך. אינני יכולה ומעולם לא יכולתי להגביל עצמי באכילה.כך שאין טעם לומר לי לעשות דיאטה במקביל. עם זאת החילותי-ואקווה שאתמיד בכך-משבוע זה ללכת למכון כושר,כיון שאני חשה שבריאותי הפיזית עלולה להידרדר בקצב השמנה וחוסר כושר זה. שאלה נוספת היא אם מידי פעם אני מנסה להשמיט כדור יומיים-שלושה כדי לנסות ולבדוק אם אני יכולה להסתדר בלי הכדורים-האם זה יכול לגרום לי לתופעות לוואי ואיך אתה מציע לי לבדוק מידי פעם את היכולת שלי לעמוד על הרגליים ללא התרופה,באופן שלא יהיו לי צניחות במצב הרוח. שאלה 3 האם יש תרופה מקבילה לסרוקסט שאיננה פוגעת ביכולת להגיע לאורגזמה. לתשובותיך אודה מראש. סינדרלה

12/08/2001 | 21:29 | מאת: סינדרלה(אנג'י)

אם פרטים כמו גיל וסיבת לקיחת התרופה חשובים ליכולת שלך לענות לי אז: גילי הוא 38 ואני לוקחת את התרופה כי אני מרגישה פאניקה עקב אהבה נכזבת למאהב. אני נשואה ואם ל-3.הייתי מטופלת לא פעם אצל אנשי מקצוע. ולדבריהם אני מתאהבת וסובלת שוב ושוב,עקב שיחזור 'נטישתה' של אימי המנוחה את חיי בגיל מוקדם לבתי חולים(גיל 4). או לדברי אחת המטפלות אי מתן תשומת לב ראויה בגיל ינקות(מה שאיננו מתקבל על דעתו של אבי). ושוב מצפה לתשובתך בהקדם.בעיקר כי מחר 13/8 נקבע לי תור אצל הפסיכיאטר של קופ"ח וברצוני לבקש ממנו תרופה חדשה במקום הסרוקסט -כך שהשמנתי הנראית יוצאת דופן לכל סובבי-תיעצר. סינדרלה

12/08/2001 | 22:44 | מאת: דר' עמי אבני

סינדרלה שוב : אני מקבל את שאלותייך אחת אחת כל פעם עוד התוספת - שאני שומע - אף אחד לא הצליח ועדיין אני בדעה שהייתי מנסה בהצלחה עמי

12/08/2001 | 22:37 | מאת: דר' עמי אבני

סינדלרלה שלום צר לי - קודם כל מה עם הרופא שלך ? בשביל זה הוא קיים אנא בדקי את עצמך (או אותו) למה את משתמשת בו כך (בחוסר יעילות) ולשאלות : א. שווה לבדוק למה אינך שולטת על אכילה האם זה פצוי רגשי מיידי כאשר אתמרגישה חסך סבה אחרת ? להתרשמותי קבוצות הרזייה כמעט לא משנה באיזו שטה - מועילות ב. סרוקסט עלול להשמין ניתן לנסות תרופות אחרות (כפוף גם לתופעות הלואי הנוספת שציינת ואולי אחרות או אחרות שאת מעדיפה להמנע מהן) ג. כנ"ל גלבי תופעות לואי מיניות ד. הפסקות בתרופות כדרך לבדיקת יכולת לעמוד על רגלייך היא רעיון רע (אפילו מאד) בדרך כלל לדכאון יש לקחת את התרופה עד להטבה מלאה או קרוב לזה (בממוצע 3 חודשים יש מעט ויש יותר) או עד שנוכחים שאינה מועילה די או יש מדי תופועת לואי (רצוף !! כעקרון) ואז להמשיך רצוף עוד 3 חדושים לפחות ואז לשקול ירידה הדרגתית בהתוויות אחרות / מצבים אחרים יכתן שנוי בלוח הזמנים הזה כך שאת כרגע קרוב לודאי מחבלת בטפול שלך כדי לנסות ולהרגשי פחות תלויה בתרופה (אם הבנתי נכון) האם כך את נוהגת בפסיכיאטר שלך (בזה שאת עוקפת אותו) ? בעוד הקשרים ? בהצלחה עמי

13/08/2001 | 07:50 | מאת: אליאן

נסי אפקסור... ואז תחזרי לאורגזמות הישנות והאהובות שלך.... ובמקביל...אולי המאהב לא בסדר... שווה בדיקה לטעמי... נסי אחר..

13/08/2001 | 09:54 | מאת: דוגי

סינדרלה תרדי מהשטויות של הפסיכולוגים וההמצאות המפגרות על נטישה וכו' כשפסיכולוג לא יכול לעזור הוא ממציא סיפורים. כל אחד נולד עם מבנה אישיות מסוים וזה דברים שרואים כבר מילדות ,ישנם טריגרים בחיים שמחריפים תופעות שכבר היו קיימות אצל הבן אדם אך יחסית נחבאו. לגבי התרופות אני מניח שאם יש לך פסיכיאטר טוב הוא ימצא לך תחליף זה אינדיבידאלי וצריך לנסות. אני לא יודע את הסיבה למאהב אבל תבדקי עם עצמך אם אין זה דפוס התנהגות אובססיבי בו את מנסה להוכיח לעולם שגברים נמשכים אלייך. (יכול להיות שאני טועה וסתם יש לך בעל לא מספיק טוב וקשה לך עם גירושים אז זה התחליף שלך). יש 10 חוקים בתורה שכדאי שכל אדם ימלא (אני לא מדבר על שמירת מצוות- אני אדם חילוני) ואחד מהם הוא לא תנאף. תוסיפו לזה ואהבת לרעך כמוך ואנחנו פשוט נהיה עם מושלם. דוגי - המטיף

14/08/2001 | 00:08 | מאת: סינדרלה(אנג'י)

קודם כל (-: ולתשובתי א.ניסיתי אפקסור וחזרתי לדיכאון וכן לא חזרה האורגזמה המיוחלת. ב. עם המאהב אין לי יותר קשר-גם מבחירה לא קלה-ולכן אני באבל ניצחי עליו. ג.עם "מאהב" אחר-פשוט כל מה שיוותר ממני זה זר הורדים המיותם שלך על המצבה שלי. מה שאני זקוקה לו זה חבר לחיים רציני,אוהב,תומך,מקשיב וכוווולו שלי... ד.האורגזמות חוזרות גם כך מידי פעם אלא שבמאמצים כבירים.. ה.יש לך מיהו "נורמלי" יותר ממני להכיר לי?(-;

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית