קושי בנטילת שתן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/08/2001 | 19:30 | מאת: ש

אני סובלת מקושי בנטילת שתן בחברת אנשים. כלומר כשאני נמצאת עם חברים, משפחה או אנשים שאינני מכירה, אינני יכולה ליטול שתן בגלל הידיעה שמחכים לי או שעומדים בתור אחרי ומחכים שאצא. הבעיה נמשכת כבר שנים ארוכות ואיננה נראית ניתנת לפתרון. בזמן האחרון התחלתי לקבל טיפול פסיכולוגי אך גם זה לא עוזר במיוחד. אנא, עיזרו לי, עדכנו אותי בנתונים, ובמתן עצות כדי להתגבר על בעייה זו - הבעייה מפריעה לי עד מאוד בחיי היום יום כיוון שהמצב כרוך בהתאפקויות ממושכות, הגורמות ללחץ ולחוסר סבלנות. אבקש מאוד עזרה מקצועית גם אם כרוך בטיפול תרופתי. נ.ב הבעיה איננה באה לידי ביטוי כשאני לבד או כאשר אנשים לא יודעים על מה שאני עומדת לעשות. דבר נוסף, הבעיה איננה בעיה פיזיולוגית - בדוק!! תודה מראש, אבקש תגובות רבות.....

09/08/2001 | 19:49 | מאת: טלי וינברגר

ש שלום רב, ראשית אני חייבת לציין שאני שמחה שאת נמצאת בטיפול, זו כבר התחלה טובה. בנוסף אני הייתי ממליצה על טיפול תומך של טיפול קוגנטיבי-התנהגותי כדי לטפל בחרדה עצמה, ללמוד דרכי הרפיה והרגעות, אולי אפשר להשתמש בשיטת הביופידבק (אפשר לברר דרך קופ"ח). בכל מקרה כדאי שתתיעצי עם המטפל שלך לגבי הוספה של טיפול שכזה. בהצלחה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית