חרדות ופחדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/08/2001 | 03:28 | מאת: המבוהל

אני בן 37 ונראה צעיר יותר. בעיתי היא שאני סובל כ20 שנה מחרדות ממקומות סגורים או ממקומות רחוקים ולא מוכרים. ניסיתי כל מיני שיטות אלטרנטיביות כולל 4 שנים מדיטציה עים מורה צמוד אבל זה לא פתר את הפחד והחרדה. אני סובל למשל מחרדה שהסימפטומים שלה הם: קשיי נשימה דפיקות לב מואצות וחולשה בכל הגוף כאילו אני הולך למות. הופנתי ע"י רופאת המשפחה למרכז לטיפול בנפש ביד-אליהו והפסיכיאטר מנהל המקום שלך אותי לבדיקות דם EEG EKG בשבוע הבא יגיעו התשובות ושאלתי היא האים סרוקסט יעזור לי אלי לציין שבדיקות דם ו EKG בגדר הנורמה. אני נעול על הסרוקסט כי ראיתי אנשים שסבלו כמוני ויצאו מהבעיות ע"י הכדור. אנא תשובה מהסובל..

08/08/2001 | 07:03 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, טיפול תרופתי יכול, ואמור, לסייע או למנוע מחרדה חריפה, שמוציאה את הפרט מאיזון. אינני עוסק בטיפול קליני, ולכן תשובה לשאלתך בעניין הסרוקסט תקבל, כך תקוותי, ממומחים אחרים. דברי מכוונים אליך, לשלב שבו הנך מתפקד סביר, פרט לאותן סיטואציות שבהן אתה במקומות סגורים, לא מוכרים, וכו'. יש רבים וטובים שאינם במצב חרדה, ועדיין סובלים, כמוך, מהמנעות לכניסה לאזורים שכאלו, או חרדה חריפה כאשר בכל זאת נקלעים לכך. את הטיפול שמפחית למינימום, או מכחיד לחלוטין את העניין הזה אין לחפש בטיפול תרופתי, אלא התנהגותי/נפשי, ועפ"י הידוע בספרות המחקרית - לא בכיוון שאתה ניסית כמה שנים. כך, שלמעשה, יש לך הרבה סיכוי! כל טוב ודרך צליחה, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית