b12 עזרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/08/2001 | 19:00 | מאת: איציק

שלום אני גבר בן 26, סבלתי בעבר (לפני 3 שנים) ממחסור בויטמיו B12 וחומצה פולית , המחסור התגלה בעקבות משבר תעסוקתי שממנו נכנסתי לדכאון ומכאן פסיכיאטר וכדורים נוגדי דכאון בין היתר הפסיכיאטר הציע לי לבדוק את ה B12 שהתגלה כנמוך (107) נשלחתי גם לעבור בדיקת שילינג והתוצאות היו בסדר גמור קיבלתי סדרה של 12 זריקות (אחת לשבוע) לא הרגשתי שפור רציני כי הדכאון והמשבר אפפו על הכול. כיום כבר המשבר רחוק מאחורי אני מחזיק בג'וב טוב ומצבי הכלכלי בסדר , אך לפני כשבוע התחלתי להרגיש עצבנות עיפות מוגברת חוסר תיאבון וגם דיכאון קל, מיכוון שאני דיי מאושר בעבודתי ואין לי לחצים נפשיים ממקור חיצוני ישר חשבתי שזה הויטמין שוב פעם, ניגשתי לבצע בדיקות דם בכדי לגלות אם שוב פעם חסר לי מהויטמין(תוצאות עדיין אין) . שאלתי היא האם המחסור ב B12 יכול לגרום לתופעות שציינתי . קראתי הרבה בפורום ורוב האנשים שכותבים בפורום מתלוננים על שיש להם נימול בידיים עקצוצים ונשירת שיער. לי אין עקצוצים נימול ונשירת שיער לכן קצת קשה לי להאמין שמה שקורא לי זה בגלל הויטמיו , אם ישנם אנשים שחוו תופעות כמו שלי ונפטרו מהם בעזרת הזריקות או שעלי להתחיל לחפש תשובה אצל הפסיכיאטר . תודה רבה איציק נ.ב. איני צמחוני אך אוכל בשר אחת לשבוע בערך

06/08/2001 | 19:37 | מאת: נויה.פ

היי איציק. אמנם אני לא רופאה אבל בכל זאת מבינה קצת. גם לי היה מחסור של הוויטמין. עברתי סדרה של זריקות. כעקרון הזריקות אמורות למלא את כל המאגר וזה אמור להחזיק הרבה זמן. טוב שעשית בדיקה וכנראה שעליך לחכות לתוצאות. אחד הסימנים באמת של חוסר בוויטמין זה דכאון טשטוש הראייה ועוד כל מיני סימנים נורולוגיים. שמחה לשמוע שכרגע מצב הדכאון שלך קל. אם אין חוסר בוויטמין אז אולי שיחות יוכלו לעזור. וכדי לפתור את הדכאון באמת אולי שווה ייעוץ פסיכיאטרי. בכל מקרה טוב שאתה מטפל בעצמך... שלך נויה

06/08/2001 | 20:02 | מאת: איציק

לנויה תודה רבה תשובתך מעודדת האם תוכלי לספר מהם התסמינים שהיו לך במהלך החוסר בויטמין ואם לא היו לך תסמינים אז למה מלכתכילה ביצעת את הבדיקה תודה איציק

07/08/2001 | 01:03 | מאת: טלי וינברגר

איציק שלום רב, הפסיכיאטר היועץ של הפורום, ד"ר אבני, ישוב מחופשתו ב-12 באוגוסט. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית