דיכאון לאחר לידה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/08/2001 | 18:19 | מאת: יעקב

קרובת משפחתי ילדה לפני כ -6 שבועות. לאחר כשבוע יים החלה להראות סימני חרדה,וחוסר קשר עם התינוקת. חלק מהזמן היא מטפלת בתינוקת ובכל הזדמנות מנסה להתחמק מכך. יש לה עליות וירידות במצבי הרוח, וגם קרה לה שהיא הראתה סימני ניתוק מהמציאות. אירחנו אותה כשלושה שבועות על מנת לעזור לה להתאושש, לבסוף היא החלה לתפקד כהורה. כיום היא בביתה ולפעמים מתקשרת וטוענת על לחצים נפשיים ומועקה רבה. ולאחר מכן היא מתפקדת היטב, ללא שום סימני מועקה. קופת החולים לא עזרה לנו בנושא שלה. קוראים לה לשיחות אך שיחותיהם אינן משפיעות. שאלתי האם היא זקוקה לטיפול אינטנסיבי יותר או שזה דבר החולף כרגע?, והאם יש טיפול אחר מומלץ.

04/08/2001 | 21:28 | מאת: טלי וינברגר

יעקב שלום רב, לדעתי יש מקום להתייעץ עם איש מקצוע, שיאבחן האם קיימת בעיה כלשהי, ואם כן מה מידת חומרתה ומה ניתן לעשות. בדרך כלל איבחונים שכאלה נעשים על ידי פסיכיאטרים. אפשר לעשות איבחון גם דרך קופ"ח. שבוע טוב, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית