בעיה נפשית.תודה מראש!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/07/2001 | 01:15 | מאת: מיכאל

טוב הבעיה שלי היא שאני לא יכול לשכוח את ה"השפלות" שעברתי זאת אומרת לא ממש השפלות אבל לדוגמא לפני כמה שנים תקפו אותי שלושה מהבית ספר שלי לא פיזית אבל די פחדתי ואחד מהם הצליח להביע לי כפה למרות שאחד אחד יכלתי לגבור אליהם אבל ביחד כניראה שפחדתי ויש עוד כמה סיפורים כאלה כמו נער אחד שכל הזמן התחיל איתי ורב איתי המון פעמים למרות שגם הרבצתי לו משום מה תמיד חשבתי שאני הפסדתי והרגשתי מושפל ואני לא יכול למחוק את ההשפלה הזאת מהעבר שלי ונידמה לי שביגלל זה הביטחון העצמי שלי הוא כל כך ירוד. אז השאלה שלי היא מה לעשות איך לעלות את הביטחון העצמי ולשכוח את העבר ולהמשיך קדימה?

30/07/2001 | 08:01 | מאת: דוגי

לדעתי אם אתה מודד את הצלחתך בחיים ואת זקיפות קומתך במכות שקיבלת או חילקתה אז אתה מנתב את האנרגיות שלך לא נכון ואתה צריך לשנות את אופן המחשבה שלך . לא צינת את גילך אך אני מסיק מהשאלה שאתה מאוד צעיר ולכן אמת המידות שלך כל כך מעוותות כל שעליך לעשות הוא להתבגר קצת .

30/07/2001 | 19:18 | מאת: שחר

היי מיכאל, לפי דבריך הסיפור עם התקיפה הרי קרה לפני כמה שנים. כדאי שתמחק את הסיפור הזה ותמשיך הלאה. יאללה שלך, כל דבר שקרה לפני כמה שנים אתה זוכר וסוחב איתך לכל החיים? קדימה, תחשוב שהחיים יזמנו לך עוד הרבה אירועים טובים יותר או פחות ואם תצטרך להתקע על כל אחד מהם כמה שנים - אז אללה איסתור, בטוח שלא תגיע רחוק. ולעניין, אם הקטע הפיזי של מי מצליח להכניע את מי (הקטע הגברי המצ'ואיסטי שכל אחד מאיתנו עובר בשלב כזה או אחר בחיים שלו) ממש חשוב לך, אז אולי כדאי שתכנס ברצינות לכל העסק הזה של אומנויות לחימה מהמזרח הרחוק (קראטה, ג'ודו) יענו, סטיבן סיגל וכאלה. ככה תוכל לבנות לעצמך גוף משורג ושרירי לתפארת וגם תרוויח בחזרה את הביטחון העצמי האובד. מצד שני, תוכל לחשוב קדימה בתווקה ואחורה בזעם ופשוט לראות את כל הסיפור כאפיזודה חולפת שלא צריכה להשפיע על מהלך חייך. כשתתגייס לצבא ותהיה יהיו לך אלף ואחד הזדמנויות להיווכח שלהיות גבר אמיתי זה דווקא לדעת להתגבר על היצר (גם על היצר של ללכת מכות ולהשפיל) ובכלל, תן לזמן לעשות את שלו (אני מתכוון שתיתן לעצמך להתבגר קצת) ואז בפרספקטיבה של זמן כל הסיפור אפילו יצחיק אותך. תביט פנימה אל עצמך ותברר מי ומה אתה רוצה להיות, ואיך אתה רוצה להיות כשתהיה גדול ותבנה את עצמך, גבר. אל תהיה כזה כבד, אחי תזרום עם זה. ושיהיה לך בהצלחה וכל טוב, שחר

30/07/2001 | 21:29 | מאת: שחר

אני הוא שחר !!! אל תגנוב לי את השם !! הלא כי כן נועה ????

31/07/2001 | 00:52 | מאת: טלי וינברגר

מיכאל שלום רב, אינני חושבת שאפשר "לשכוח את העבר ולהמשיך הלאה". לדעתי יש צורך בקבלת העבר כחלק מחיינו, ועצם קבלתו וההשלמה עימו, מאפשרת לנו לסגור את פצעי העבר, ולהמשיך הלאה מחוזקים יותר. בדיוק בשביל זה כדאי ורצוי ללכת לטיפול פסיכותרפויטי. אני ממליצה לך בחום על כך. בברכה, טלי פרידמן

31/07/2001 | 10:30 | מאת: דוגי

אנחנו לא יודעם בן כמה הבחור אולי הוא בכיתה ו' והקטע היה בכיתה א' אז אנחנו עונים לו בצורה לא נכונה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית