לופוס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/07/2001 | 13:01 | מאת: מעיין

רופאת המשפחה שלי קבעה כי אני צריכה טיפול נפשי בשל תלונות חוזרות לבסוף לאחר שנה התגלה אצלי לופוס האם זו גם מחלת נפש או שהרופאה טעתה??????

28/07/2001 | 13:20 | מאת: יניב

למעיין היקרה לופוס זו אינה מחלת נפש זו מחלה אוטואימונית בה הגוף תוקף את המערכות שלו עצמו רק מה שקורה הוא שקשה לגלות מחלה זו ולכן הרבה פעמים כאשר רופא לא מוצא תשובה מידית לתלונות החולה אז נוח לו לרופא לטעון שזה נפשי מי שצריך טיפול נפשי זה אולי הרופא שלך ובפירוש לא את בברכה יניב

28/07/2001 | 17:12 | מאת: ויוי

היי מעיין , מתוך ניסיון אומר לך שבהחלט יתכן דיכאון קל עד בינוני , ככה בלי שום סיבה . אך למעשה הוא קשור ללופוס .כוון שאת מרגישה כאבים , ותפוסה בכל הגוף . ללא יכולת אנרגיה וחריצות כמו פעם . וזה מאד מתסכל ומרגיז עד כדי כך שמתחילים להיכנס למחשבות מעיקות קשות ועמוקות . של למה לי זה קרה .אני כבר לא שווה ,אין יותר יכולת תיפקוד רגילה ,לא כושר ,ולא אנרגיה, אני סתם ,חבל על חיי ,ו,כו ספרי איך קורה איתך ? מה שכן אני מטופלת וזה עוזר לי מא .ד. בידידות ויוי.

28/07/2001 | 17:24 | מאת: טלי וינברגר

מעיין יקרה, לופוס אינה מחלת נפש לחלוטין, אלא מחלה פיזיולוגית הקשורה למערכת האוטואימונית!!! ההתמודדות עם המחלה ללא ספק מעלה קשיים נפשיים, ולכן אני ממליצה בחום ללכת לטיפול פסיכותרפויטי, כדי להתמודד טוב יותר עם המחלה והשפעותיה. בברכה, טלי פרידמן

28/07/2001 | 21:14 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מעיין אני מצטרף לתשובתה של טלי. יתכן שהטעות בדברי הרופאה נובעת מכך שסבורים שפרוץ המחלה, שבוודאי אינה נפשית, קשורה למצב לחץ שמהווה זרז למשהו פיזיולוגי. מחלות עור ומחלות אוטואימוניות (ועוד) קשורות לעיתים למצבים נפשיים או מואצים בשל מצבים נפשיים מסויימים. לכן ניתן גם להקל על המחלות הפיזיולוגיות בעזרת טיפולים נפשיים. לדוגמא, טיפול בהיפנוזה יכול לעזור להקלה משמעותית במחלות עור שונות. בשורה התחתונה. הלופוס בהחלט אינו מחלה נפשית. עם זאת, כפי שטלי ציינה, ניתן להיעזר בטיפול נפשי כדי להקל על הסימפטומים ועל התמודדות עם המחלה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית