לד"ר יוסי אברהם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/07/2001 | 16:33 | מאת: אורית ארנון

תודה על התשובה בנוגע לפחד מיחסי מין ומזוגיות. אני רוצה להרחיב טיפה את הבעיה שלי כדי להסביר את עצמי טוב יותר. אני מאד רוצה קשר זוגי אבל מין נתפס בעיני כתקיפה, כשליטה, כאיום. נושא האונס מעסיק אותו כל הזמן. אני כל הזמן רוצה לקרוא על זה, אני חולמת על זה, רואה סרטים על זה. לפעמים נדמה לי שמשהו קרה לי בעבר ואני לא מצליחה לזכור אותו ולפעמים אני משכנעת את עצמי שאני מדברת שטויות ורק מכניסה לעצמי פחדים בראש. אבל בלי קשר לנושא האונס והתקיפה המינית (ואגב, לא עברתי אף אירוע כזה בימי חיי), אני פשוט מפחדת מיחסי מין. אינטימיות מינית לא מפחידה אותי. מה שמפחיד אותי הוא רק החדירה עצמה ולא בגלל כאב פיזי אלא בגלל תחושה של שליטה, פגיעה, חוסר אונים. אשמח לשמוע את דעתך.

23/07/2001 | 20:23 | מאת: אורית ארנון

.

23/07/2001 | 20:34 | מאת: ורד

אורית יקרה . הפחד שאת מתארת מתאים להפליא לפחד של ניפגעות אונס . זה נימצא שם ולא מרפא אפילו לאחר 30 שנה .... אם לך זה לא קרה , תודה לאל (ואם היה קורה הית יודעת איך שהוא ) אז נישאלת השאלה מדוע את רוצה (כי את מתענינת בנושא ) להיזדהות איתן ? מה גורמת לך ההזדהות עם הקורבן ? האם כאשר נפשך ניפגעה ( מכל סיפור חייך ), את בטוחה אולי שגם גופך ניפגע.? (כי הנפש והגוף הם חד ). קל להיזדהות השאלה אם זה עוזר , או פוגע . אני מרגישה עצמי קרובה להלומי הקרב למשל .למה ? מכוון שגם הם וגם אני עברנו טראומה קשה בגיל לא קטן יחסית אשר פגעה גם בגוף _וגם ונפש . והטיפול הוא דומה . ורד . מקווה שלא בילבלתי לך את הראש .

23/07/2001 | 21:42 | מאת: אורית ארנון

לא בילבלת לי את הראש ואני שמחה שהגבת להודעה שלי אבל האמת היא, שאין לי מושג למה אני מרגישה חלק חי כל כך מהנושא הזה. פשוט אין לי מושג

24/07/2001 | 18:59 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, תרשי לי להיות "קצר ולעניין": פשוט בזבוז, וחבל על כל רגע, שאינך מסתייעת באיש/ת מקצוע. הנושא כל כך חשוב, והיכולת לסייע לך כל כך טובה, על פניו, מהתרשמותי מהתוכן והסגנון שכתבת... אז קדימה! פני למייל האישי שלי עם מידע על מקום מגוריך, הגיל, הסטוריה רפואית רלוונטית (אם יש) - ואשמח לנתב אותך למספר דרכי המשך טיפול בעניינך. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית