סקס ונכות תגובות יתקבלו בברכה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/07/2001 | 22:45 | מאת: דניאל

סקס ונכות מאת: דניאל [email protected] כידוע, סקס ואהבה הם האושר הגדול ביותר שניתן להעלות על הדעת, וקוראי מאמר זה יסכימו לכך, שכל בני אנוש זכאים לדעת אותם. האם אותו עקרון פועל גם ביחס לגברים ונשים שמגבלה גופנית כלשהי משפיעה על קיומם? ובכן, המסקנות מעוררות מחשבה. עבדכם הנאמן, מחבר מאמר זה בהתבסס על עדויות ושיחות, ובוודאי מסקנות אישיות, אנסה להציג בפניכם את המצב בצורה האובייקטיבית ביותר האפשרית. ראשית מספר עובדות. כידוע, ארצנו ידועת המתח הבטחוני ותאונות הדרכים היא בעלת אחוז נכים גבוה ביחס לשטחה, ובנוסף לכך, אחוז לא פחות משמעותי של נכים מלידה. מהו מצב חיי המין ו\או הזוגיות שלהם מרגע היוודע נכותם בחברה? ובכן, מתברר שישנה שורת מכשולים אותה נאלצים לעבור גברים ונשים כאחד בתחום זה עד לאותו רגע בו מצאו את אושרם בזרועות פרטנרים כלשהם לסקס או לחיים. מהם מכשולים אלה? סקרים שנערכו מראים כי גם בעידן הנוכחי שוררת בחברה הנורמלית התחושה כי יש להגן על אדם נכה מפני יצריו שלו ומפני הסקס כחוויה וכמושג. הם לא מבינים כלום גם ככה המסכנים לשון המסר. ובכן, מעבר לבערות המופגנת במשפט זה מסתתר בעיני החברה שמסביב אייום נוסף אותו מציג הנכה: המחשבה כי פרטנרים בריאים כלשהם יעזו להתקרב אליו או אליה היא משהו שלא מעזים לוותר עליו, וכאשר הוא מתגלה, הפרטנר הבריא זוכה לתנודות-ראש רחמניות והנכה שאיתו לשנאה על כי העז או העזה לגנוב פרי אסור. השלב הבא, והוא שלב שכל אדם שפוי יזדעק מולו, הוא שלב הניצול. מקרים רבים שלא הגיעו לכותרות מתארים מצבים בהם שטחו אנשים בעלי נכות את כמיהתם לסקס באוזני אנשים אחרים וכתוצאה מכך יצרו אתם קשר מי שחשבו שיוכלו לנצל את אותו אדם לצורך מימוש פנטזיות של שליטה ואלימות, בהמצאת כל מיני תאוריות לגבי ההצלחה המינית המובטחת לקורבנם ברגע שיסכים, מבלי להתחשב במצבו הגופני הנפשי או נטייתם המינית. מה כבר יקרה, זה לא בן אדם זה סתם חתיכת בשר חושב התוקפן במוחו, והנזק בלתי הפיך. כידוע אנו חיים בעידן הטיוח הגדול, הפוליטיקלי קורקט, וכאן אנחנו מגיעים אל התופעה הרווחת ביותר של דחיקת אנושיותו של הנכה על ידי החברה בנושא סקס: האמונה כי אדם כזה נדרש לקנות את החוויה המינית בכסף מתוך אמונה מתנשאת וגסה כי רק נותני שירותים למיניהם מתפקידם לטפל בו או בה. שילך לנערת ליווי. אשה רגילה לא תיגע בו. המשבר הגדול ביותר מגיע כאשר מתלבט אדם ביחס לפעם הראשונה עם אשה, הפעם שהיא המתוקה ביותר, ולפי דעת הכל גם מעצבת את נפש האדם הלאה. מה שהחברה בה אנו חיים אינה מבינה הוא תחושת ההחמצה שבאה בעקבות השלכת הכאב על נערת-ליווי שלגביה הלקוח הוא לא יותר מנצלן הרומס את כבודה. נכים רבים חשים הזדהות עם מצב זה ולכן לא היו רוצים להוסיף לתחושת האובדן את העול הרובץ על מצפונם לאחר שניצלו אדם אחר שגם אותו רומסת החברה. לנוכח כל האמור, מתברר כי נדרש כוח נפשי שאין לתארו במילים להתמודדות עם המרירות המצטברת לנוכח הצורך לעמוד איתנים מול האכזריות החברתית מבחוץ והכאב המאכל מבפנים, ומצב זה הוא קשה מנשוא. אדם נכה יודע בתוכו כי המשמעות האמיתית של סקס הוא ההוכחה הסופית כי הוא חלק מהאנושות, שהצליח לגרום עונג בגופו לעצמו ולפרטנרים למרות הספקות לגבי גופו. הם מחכים שגם בהם תיגע האהבה. אלה הן הנקודות המרכזיות שביקשתי להעלות כשהתברר לי שקיימת באתר זה, מן החשובים בארץ, פתיחות לנושא, וליצור פריצת-דרך קדימה ביחד עם כל מי שמאמינים כי לכל בני האדם הזכות להנות מהאושר שבאהבה וסקס. תגובות יתקבלו בברכה.

21/07/2001 | 01:49 | מאת: עילום שם

דניאל יקר . מסכימה איתך 1. כולנו שייכים למין האנושי ומגיע לנו להנות מהאושר שבאהבה.(הנכה והלא נכה ) 2. החברה אכזרית ולא צודקת בזה , שהיא ,מבזה , רומסת , מרחמת ,מגינה שלא בצדק , .ודוחקת את אישיותו של הנכה ממנה . ומכאן אני חושבת שלא צריכים להיכנע לשום תכתיבים של החברה הבוטה והאכזרית שלנו . אני לא חושבת שהחברה תכתיב לנכה את אשר עליו להרגיש בתור בן אדם שווה ,!שירגיש מיבפנים שהוא שווה ערך , ( אומנם קצת פגוע או פגום,), אך מספיק חזק בכדי להיתמודד עם כל הסטיגמות של החברה . ! זה גם לא אומר שתחום האהבה והרגשות יפגם או יפגע , זה אומנם דורש יותר מאמצים ,ויש הרבה אכזבות כמו בכל תחום אחר , שהמזל "משחק ".תפקיד . למה לחשוב מלכתחילה שבגלל הנכות קורים מיקרים כאלה וכאלה , למה לא להרגיש בתוך תוכנו במלא העוצמה את מושא אהבתנו ולתת לזה לקרות באמץ ולא להרגיש ירוד מיתחת לקו , אסור להיתיאש ולהרים ידים ולהאשים את עצמנו .שביגלל הנכות דוחים ומיתעללים בנו . נכון זה נושא רגיש הסקס . מישתמשים בו לרב לא כתחום חשוב ומקודש ,אלא כעל דבר , ללא מעצורים , כשוק בשר , ומישתמשים בו ,למילוי צרכים חייתים , ולא אנושים . כמו אונס (הרצון להשפיל ) או צריכת סמים (הזנות משמשת כלי )קידום בעבודה או במיקצוע (היתערטלות מביאה לתוצאות )ועוד . אז תואמר לי דניאל יקר .,בשביל חוקי גונגל כאלה ושימוש חיתי בסקס ובגוף אנו צריכים להיות בעלי ערך עצמי נמוך ? לבקש , להיתחנן ולהשפיל עצמנו ? בפני מי ? ה חברה מסריחה הזאת ! תימצא מושא אהבה תואהב בלי תנאים ומחשבות תתחבר לרגשות כל עוד יש לך אותם , ואל תתחשב בשום דבר רק לקולך הפנימי .ומה שיקרה יקרה . אם לא יצליח מחר יהי יום חדש . שלך בעילום שם .

21/07/2001 | 07:47 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, עניין הסקס אצל נכים הוא נושא חשוב וראוי לשמוע, לחלק חוויות, לחפש פתרונות, וכו', ובכך שכתבת על התחום, עשית טוב. אבל, לדעתי, עניינך האישי כנראה הביא אותך לשירבוב דעות עם עובדות. וחבל. כוונתי המפורשת, למשל, לשורות שלך: " סקרים שנערכו...". ברור שאינני יודע הכל, אבל משהו כן, ואני מסופק שיש סקרים כאלו, ואם אתבדה, אז תן רפרנס, ולימדת אותי, ותודה. כללית, הקהילייה המקצועית מנסה להביא את הסקס אל הנכה, ולא ההפך. מאמצים רבים נעשים ביחס לנכי גוף, נפש, ורפי שכל. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

21/07/2001 | 08:53 | מאת: נחום צבעוני

מענין שאתה מכל האנשים בחרת לקחת רק חלק קטן מהמאמר ולהתיחס רק לצד האקדמי איכן הרגישות שלך כאדם האם הרצון להיות מקצועי ולהפוך את החיים למקצוע השכיח מימך את המימד האנושי היחס המרוחק הזה והרצון לראות הכל מנקודה מקצועית הוא זה שהופך את בעית הנכים לבעיה שצריך לטפל בה ומשכיח מהנכים ומאיתנו החברה הרגילה שהבעיות שעלו במאמר יכולות להיות בעיות אנושיות שעל כולנו להתמודד איתם בשלב זה או אחר בחיינו והשוני הוא בעיקר בדרך שאנו מסתכלים על הדברים ובדרך שבה אנו בוחרים לפתור ולהסתכל על בעיות אלה. לסיום כל אדם אם הוא נכה או לא צריך ליצור את ההזדמנות לעצמו ולא לחקות שיקבל אותם והכי חשוב לא לראות את עצמינו קורבנות של נסיבות אלה לנסות לשנות אותם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית