גלישת יתר באינטרנט

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/07/2001 | 20:05 | מאת: מאי

לאחרונה עולה סוגיה די רצינית בנושא ההתמכרות לאינטרנט אצל בני נוער, אותם בני נוער שלמדים לחיות בצ ל אשלית האינטרנט , אי דימיון בין המציאות לחיי אינטרנט, הורים ניתקלים לא פעם בבעיה הקיימת בנושא גלישת יתר , העברת שעות שינה , לשעות גלישה, מה אומרים אנשי מקצוע לבעיה שהולכת ומחריפה אצל בני נוער, האם יש עצה או טיפול בבעיה?...להורים אשר מבקשים זאת?.... מתי להעיר ומתי להציב גבול ברור איך , ובאיזה צורה על מנת לא לפגוע בחופש הילד?. אודה לכם על עצתכם,,

20/07/2001 | 13:37 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, אינטרנט, כמו דברים רבים שהם מקסימים, מהווים בו-זמנית הזדמנות לחוויות ותגליות ברמה הקוגניטיבית והנפשית-רגשית, וגם הזדמנות להקלע להתמכרות. אין שוני עקרוני בין האינטרנט ובין עיסוק מלהיב כמו מרוצים, טיפוס על הרים, ועיסוק כלשהו שהתחיל בהובי ומסתבר כי מהווה "עולם ומלואו". אפשר להסתפק בעובדה שניתן לגמול מאינטרנט, כפי שיש תהליכי גמילה מהתמכרויות רבות. אבל, לדעתי ברוב המקרים לא מדובר באינטרנט בלבד, אלא בעצם מדובר באישיות, כפי שמעוצבת בתהליך שמשלב את התכונות המולדות עם ההרגלים, החינוך, הציפיות. וכאן מקומנו כהורים, כמבוגרים, כמחנכים. תשובתי, לכן, מציעה לך להתבונן אל יחסי ההורות כמפתח לשינוי דרכי השימוש באינטרנט. מבלי להכיר יותר את הנפשות הפועלות, זה המקסימום שאוכל לסייע. כל טוב ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית