התקפי פניקה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/10/2000 | 21:38 | מאת: שרית

רציתי לבקש את עזרתכם, הנני סובלת כבר כ-4 שנים מבעית התקפי פניקה, ההתקפים באים לאו דווקא בהקשר למצבים נפשיים קשים, ההתקפים מתבטאים בעלייה חדה בדופק הלב, עד 120 פעימות בדקה ואף יותר. עד היום טופלתי במספר תרופות נוגדות דכאון כגון: מרוניל בתחלה, סרוקסט, אפקסור והיום הנני מטופלת בסיפרמיל, הסיפרמיל לדוגמא גורמת אצלי לתופעות לואי, לעייפות כרונית, חולשה בשרירים, רגישות וגזים בקיבה, השמנת יתר, יש לציין שתוך כדי קבלת הטיפול התרופתי ניסיתי כל מיני טיפולים אלטרנטיביים שלא סייעו, ועלו לי בכסף רב. כיום, למשל, אני מנסה טיפול בביו-אנרגיה בתקווה שאולי זה יעזור. בצעתי בדיקות של בלוטת התריס - והתוצאה היא שפעילותה הינה בגדר הנורמה. הנני אמא לשני ילדים שנולדו בהפרש גילאים קטן מאד, וכשהם היו קטנים בני שנה בערך התפרצה המחלה. אשמח לשמוע כל דעה נוספת שתוכל לסייע לי,

13/10/2000 | 21:53 | מאת: ד"ר אבי פלד

חבל על הכסף שלך - תפסיקי טיפולים אלטרנטיבים - ביו-אנרגיה לא יעזור את צריכה טיפול בתכשיר SSRI עם איזון כמו שצריך לדוגמה פרוזק שייך למשפחת תכשירי ה SSRI

14/10/2000 | 16:17 | מאת: טלי וינברגר

שרית שלום רב, לדעתי עליך לשלב טיפול תרופתי פסיכיאטרי (לא רק אלטרנטיבי) יחד עם טיפול פסיכותרפויטי, דהיינו, שיחות. הטיפול האלטרנטיבי יעיל כתוספת לטיפול הקונבנציונלי ולא כתחליף. יחד עם זאת, השילוב המנצח בעיני הוא שילוב של תרופות ושיחות. האם ניסית ללכת לטיפול פסיכותרפויטי? בברכה, טלי פרידמן

14/10/2000 | 18:58 | מאת: ד"ר אבי פלד

שיחות רק עם יש ברקע הפרעה באישיות

06/01/2001 | 19:11 | מאת: אדית

ישנה דעה כמעט אחידה כי הטיפול המשולב הינו הטוב ביותר. אולם איני מבינה לעומק מהו אותו טיפול פסיכוטרפי? האם רק שינוי המחשבה כלול בתוכו?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית