טיפול פסיכולוגי דרך קופת חולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/07/2001 | 06:44 | מאת: עינת26

רציתי לשאול איך אני יכולה לעשות את זה? כלומר כל אחד שחושב שהוא צריך טיפול יכול פשוט ללכת לרופא משפחה ולקבל הפניה או משהו כזה איך זה הולך? תודה עינת

14/07/2001 | 08:08 | מאת: דפני

היי עינת, אני חושבת שהדרך הטובה תהיה לפנות למערך בריאות הנפש בקופ"ח עצמה. פשוט להתקשר, לומר שאת מעוניינת בטיפול ולקבוע תור לשיחה עם הפסיכולוג/ית . בשיחה עצמה, מן הסתם, תישאלי מדוע את חשה שאת זקוקה לטיפול, איזה סוג טיפול מומלץ, האם את מעדיפה מטפל או מטפלת וכו'. ייתכן שיהיה צורך בכמה שיחות בהן תיבחנה הדרכים לעזור לך, אך בסופן תופני למטפל/ת , ושם מתחילה "העבודה האמיתית". שיהיה בהצלחה! דפני.

14/07/2001 | 08:40 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, זה לא ממש פשוט, ברוב המקרים. לכללית יש נטיה להפנות את המבקשים למרפאה הפסיכיאטרית. רק לאחר התעקשות, בכמה מקרים שידועים לי מהמעורבות האישית, פנו המבקשים דרך הרופא אל הרופא המחוזי, וזה/ו הגיע/ה (במקרים שאני הייתי האיש) למו"מ של כך וכך שעות (12-24 במקרים שלי) טיפול, עם החזר שלהם (וגם זה לאחר מו"מ, ובגובה של 80-40 %) . ל"כללית מושלם" יש תקרת החזר די נמוכה, ועד 3 שעות. לקופות האחרות יש הסדרים עם מטפלים שקשורים איתם, ויש לבדוק את הזכאות בכל מקרה לגופו. בקיצור, העסק לא מוסדר דיו ע"י הביטוחים הרפואיים הקיימים. מכאן יובן מדוע מרבית אילו שזקוקים לסיוע מתקשים בקבלתו. ומשהו אישי: אני בעימות מתמשך מזה שנים עם עמיתי הפסיכולוגים (מתחילת פרסום תעריפוני היעוץ ע"י הסתדרות הפסיכולוגים, מלפני כ 15 שנה), לגבי שיטות יעוץ ותעריפי שירות, שמייצרים חייץ ביננו ובין מרבית האוכלוסיה. מנסיוני האישי, כשנזקקתי פה ושם בחיי למעורבות של קולגות, התקשיתי מאד לשרוד את תקופת הייעוץ, למרות שהכנסתי הכספית סבירה. פיתרון, ולו חלקי מאד, מצוי באופן היעוץ הפרטי שאני נותן, שאימצתי ממה שהולך ומתפתח בעולם הגדול כצורת מתן שירות "המונית" יותר, כיוון שמתאפשרת כספית ליותר ויותר אנשים (הצצה באתר שלי תבהיר את העניין). מקווה שסייעתי, ובעיקר שדירבנתי לכיוון הפעלת יכולת המיקוח ומיצוי זכויותיך בקופה, וכל טוב, ודרך צליחה, ד"ר יוסי אברהם

14/07/2001 | 09:15 | מאת: יהודה

בוקר טוב עינת אם זה בכללית שאני מכיר אז תמיד יגידו לך שאין מקום וינסו לדחות אותך לכמה שנים ובאמית אם התמזל מזלך דבר שלא קורה בדרך כלל אלה אם יש לך איזו נגיעת יד אז באופן כללי חבל הזמן והעצבים אולי הם בעלי מקצוע טובים ושומרים את האנרגיות לקלינקה הפרטית

14/07/2001 | 09:30 | מאת: שיר

מה כתובת האתר שלך????

14/07/2001 | 22:04 | מאת: ד"ר אורן קפלן

עינת שלום לאיזה קופה את שייכת? יש הבדל משמעותי בין הקופות, אבל כפי שכבר ציינתי ודבריו של יוסי אברהם גם הם מעידים על כך, שהשירות הציבורי בארץ קורס למדי. כמות התקנים הקיימת היא פי כמה וכמה נמוכה מהביקוש ואנשים נאלצים לעיתים להמתין חודשים עד קבלת מטפל, וגם אז הדבר מוגבל בזמן. בחלק מהקופות יתכן שהמצב מעט יותר טוב. אם מצליחים להתקשר לאחד מהפסיכולוגים של הקופה ניתן לקבל טיפול במחיר מסובסד, לפחות לתקופה מסויימת. וכמובן לפעמים יש סתם מזל, אז אפשר לנסות, אין מה להפסיד. שיטת ההתקשרות פשוטה ותלויה בסוג הקופה והשירות. לכל קופה יש כללים אחרים וניתן לקבל פרטים בטלפון בסניף שאליו את שייכת. יש עוד אפשרות והיא לפנות ישירות למרפאה. למשל, באיכילוב (שם עבדתי מספר שנים) ניתן להתקשר ישירות למרפאה ולקבוע תור והם מנחים כיצד להמשיך. לפי מיטב ידיעתי יש תור של לפחות חודשיים שלושה גם שם ובמרפאות דומות. בעיקרון ניתן לעיתים להגיע לטיפול פרטי במחיר זול יותר. למשל, סטודנטים, דרך דיקן הסטודנטים של מוסד הלימודים, או אצל פסיכולוגים שמקצים מראש מספר שעות לצעירים/סטודנטים במחיר מוזל יותר וכדומה. במקרים כאלה עלות הטיפול היא בערך במחיר הטיפול של משרד הבריאות שעומד כיום על משהו כמו 190 ש"ח אם אינני טועה. זו פחות או יותר העלות שאליה מגיע הטיפול בשירות הציבורי כעבור תקופת הסיבסוד. מקווה שאינני מאכזב אותך יתר על המידה. עדיף לדעתי להיות מוכן מראש ולהיות מופתע לטובה מהשירות הציבורי. בד"כ פגשתי הרבה תסכול... בהצלחה אורן

15/07/2001 | 06:37 | מאת: עינת26

אני שייכת לקופת חולים כללית כמו כן אני עדין סטודנטית אני רק יכולה לומר שברגע שאני אחליט שאני רוצה להיות מטופלת הדבר האחרון שאני אהיה מסוגלת להתמודד איתו זה בריוקרטיה והמתנה לתורות כך שכן אני די מיואשת מכל הנאמר לעיל . לגבי דיקן הסטודנטים אצלנו יש פסיכולוגית במכללה שאמורה לעזור היא לא שווה כלום ! נסיתי אותה בעבר (כשהייתי בתקופה הרבה יותר קשה מעכשיו) תודה עינת

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית