לטלי - משהו על פחדים ...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/07/2001 | 00:14 | מאת: אביב

היי טלי, מצאתי את הקטע הבא בספר של פאולו קואלו - השטן והעלמה פרים : "כל אחד מהאנשים על החוף היפה הזה, ביום הנפלא הזה, שרוי בפחד. פחד מהבדידות, פחד מהחשכה הממלאת את דמיונם בשדים, פחד לעשות כל דבר שאינו כתוב במדריכים להתנהגות טובה, פחד ממשפט האלוהים, פחד מביקורת של אחרים, פחד מהחוק שיעניש על כל טעות, פחד לנסות ולהיכשל, פחד מההצלחה ומהצורך לחיות עם קנאה, פחד לאהוב ולהידחות, פחד לבקש העלאה בשכר, להענות להזמנה, לנסוע למקומות לא נודעים, פחד מאי היכולת לדבר שפה זרה, מאי היכולת לעשות רושם על אנשים, פחד מהזיקנה, מהמוות, מהאפשרות שלא יתייחסו אליך כלל, לא בגלל חסרונותיך ולא בגלל מעלותיך. פחד, פחד, פחד. החיים הם שלטון האימים בצילה של הגיליוטינה. אני מקווה שזה מרגיע אותך, שמע את השד אומר. כולם פוחדים אתה לא לבד. הבדל היחיד הוא שאתה כבר עברת את החלק הקשה ביותר, מה שהכי פחדת ממנו הפך למציאות. לך אין מה להפסיד, ואילו האנשים על החוף חיים עם הפחד. אחדים מודעים לו, אחרים מנסים להתעלם ממנו, אבל כולם יודעים שהוא קיים, והוא ישיג אותם בסוף". אני פוחדת מכל אלה ומעוד הרבה דברים אחרים. הפחד השיג אותי, מה שהכי פחדתי ממנו הפך למציאות, ועדיין זה לא מנחם אותי, לא עברתי את החלק הקשה ביותר, צריך עוד להתמודד עם התוצאות וההשלכות של מה שקרה, ושעוד יקרה. צריך לראות איך מתקדמים, ואיך יוצאים מהמקום הקשה והמפחיד הזה. אני פוחדת, אבל אני בסדר, אני אתגבר, ואני לא לבד. שיהיה לך סופשבוע מקסים, שלך לתמיד אביב.

14/07/2001 | 00:44 | מאת: יהודה

לפחד ממה ולמה אומנם באמת הפחד קיים אך אצלי הוא מחשיפה יתרה ולא מהגליוטינה של פריז

14/07/2001 | 02:17 | מאת: טלי וינברגר

הפחד שם, וגם את. היכולת שלך להכיר בפחד, לזהות אותו, ועל אף שהוא שם, להמשיך ולהיות, לחכות לרגע שהוא כבר יעלם, מרשימה ומעוררת התפעלות. וצדקת, את לא לבד. שיהיה לך גם סופ"ש רגוע, שקט ומהנה ככל האפשר. טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית