הפרעות אכילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/07/2001 | 13:31 | מאת: מירי

שלום רב האם יש טיפול פסיכאטרי או פסיכולוגי לאכילת יתר כפיתית? האם הטיפול הוא קצר מועד? תודה מראש מירי

13/07/2001 | 13:41 | מאת: אורה

סוף סוף מישהו כמוני בפורום הזה! ברוכה הבאה לא נראה לי שיש להפרעה הזו טיפול פסיכולוגי כל שכן קצר מועד אבל כן אפשר ורצוי לטפל בבבעיות נלוות אחרות (דימוי עצמי למשל וכו') אני גם מאמינה שלא משתחררים מהמחלה אף פעם, מקסימום יש החלמה זמנית שצריך לעבוד על מנת לשמר אותה. אני מניחה שאת מכירה את OA

13/07/2001 | 14:08 | מאת: יהודה

אולי פשוט למכור את המקרר ולהישאר בלי סתםםםםם אני צוחק כי אני ממש לא אכלן

13/07/2001 | 18:06 | מאת: מירי

שלום הייתי בפגישה אחת בOA ומאד לא אהבתי את השיטה. היא ממש לא בשבילי. את האמת הרגשתי שם דיי טיפשי אבל במידה ויש אנשים שזה עוזר להם אני בעד. כל אחד ומה שעוזר לו. תודה על תשובתך מירי

13/07/2001 | 19:08 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, בוודאי שיש טיפול, וכוונתי לפסיכולוגי. יש גישות אחדות, חלקן מתמודדות עם התופעה, ומנסות להקטין/להכחיד את מימדיה, וחלקן מחפשות את הגורמים הנפשיים שמייצרים או מובילים להתנהגות הכפייתית. אני לא מכיר שיטות טיפול קצרות מועד באף התנהגות כפייתית/מתמכרת. יחד עם זה, ממה שיש מנסיוני, לא מדובר ביותר משנה, בממוצע. כל טוב, ודרך צליחה, ד"ר יוסי אברהם

13/07/2001 | 22:55 | מאת: מירי

לד"ר יוסי אברהם שלום רב ראשית תודה רבה על התשובה המהירה. שמחתי מאוד לשמוע שקיים טיפול . אפילו אם אינו קצר מועד אני חושבת שזו טעות לא לטפל בבעיה זו. אך שאלתי כיצד אמצא פסיכלוג העוסק בתחום זה. ואיך אדע איזה סוג טיפול מתאים לי. אם תוכל להמליץ לי על פסיכולוג מטעם קופת חולים כללית אודה לך . בתודה מראש מירי

14/07/2001 | 01:51 | מאת: שרה

מירי. יש טיפול להפרעת אכילה - אכילה כפייתית. הטיפןל שווה כל רקע ורגע רק קחי בחשבון שהוא לא מסתיים בשבוע. שרה

14/07/2001 | 15:01 | מאת: מירי

תודה רבה על העידוד. את אומרת דברים אלו מנסיון? אם כן היכן טופלת ? תודה רבה מירי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית