פחדים ממקומות פתוחים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/07/2001 | 13:03 | מאת: שרי

אמי בת 65. סובלת ממחלה הנקראת אגרופוביה מזה שנים רבות. כמו כן סובלת מדכאון, חרדות ומטופלת בתרופות. לפני כ 15 שנים עברה טיפול בשיטה התנהגותית בבי"ח גהה וחל שיפור ניכר במצבה לאחר כמה שנים, בעקבות אירועים שונים חלה התדרדרות במצבה והיא חזרה לסבול מהמחלה בעוצמות שונות. נוסה גם טיפול בביו-פידבק אך ללא הצלחה. האם ישנה אפשרות שלאור גילה וההסטוריה הרפואית שלה תוכל לעבור טיפול ולהצליח בו. האם תוכל להמליץ על טיפול, או על מקום טיפול.

08/07/2001 | 14:31 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שרי שלום תמיד כדאי לחזור על מתכון שהיה מוצלח. נסי לברר האם תוכל לחזור על הטיפול באותה מסגרת בה היתה בעבר. גם ברמת חן יש מחלקה לטיפול התנהגותי. גילה של אימך אינו מהווה מכשול כלל. מובן שככל שההסטוריה הרפואית מסובכת יותר, הטיפול גם הוא מורכב יותר, אבל בהחלט מומלץ לפנות ולנסות. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית