פחד נטישה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/07/2001 | 01:06 | מאת: נועה

אני בת 28 , כשהייתי בת 7 ננטשתי על ידי אם, ומאז 7 יש לי פחד נטישה, שעכשיו הגיע לשיאו בעקבות התאהבות בבחור שהוא הוא אהבת חיי. אני אדם מאוד רציונלי, אבל כשאני נתקפת בפחד הזה אין לי שליטה על מעשיי ואני מבצעת החלטות נמהרות. א. היכן אוכל למצוא חומר קריאה, העדפה לחומר בעברית לגבי חרדת נטישה ולגבי אהבה אובססיבית? ב. איפה אפשר למצוא חומר ברשת

07/07/2001 | 01:59 | מאת: נועה אחרת

נועה שלום, אני מצטערת שאני נכנסת לדברייך עם עניין טכני, אבל פשוט גם לי קוראים נועה, וגם אני כתבתי הלילה, ולכן אני רוצה להבהיר (מתוך הנחה שמישהו בכלל קורא את מה שאני כותבת לאנשים...) - שיש כאן 2 נועה: אחת - שמדברת על פחד נטישה; והשנייה - אני, שסיפרה על חרדות וסרוקסט וכו'. אני שוב מתנצלת על חוסר הרגישות שבלהיכנס לדברייך עם עניין טכני שכזה, אני לא מכירה חומר באינטרנט ובכלל בנושאים שביקשת, אבל אני מקווה שתימצאי את דרכך, לילה טוב - נועה ("בעלת החרדות").

07/07/2001 | 17:52 | מאת: ד"ר אורן קפלן

נועה שלום תוכלי לקרוא על חרדות ואהבה אובססיבית בספרים וברשת, אבל אני בספק רב אם זו הדרך שבה תפתרי את הבעיה. אם מדובר בבעיה שפוגעת באיכות חייך כדי לפנות לטיפול פסיכולוגי במקום לקרוא על טיפול פסיכולוגי. כתוב די הרבה על הנושאים הללו. תוכלי להיכנס לאתר של סטימצקי או אחת מהחנויות המקוונות האחרות ולהקיש פסיכולוגיה, חרדה, אהבה אובססיבית ותקבלי על כל אחד מהם ספר/ים רלוונטיים. יש הרבה ספרות לא פסיכולוגית על הנושא הזה, הוא מאפיין הרבה רומנים ולדעתי ניתן להיעזר גם בקריאה של ספרים כאלה. עם זאת, בשורה התחתונה, השינוי לא ייעשה בדרך "רציונלית" למרות שזו ברירת המחדל שאותה את מכירה ורוצה לפי דבריך. המקורות לבעיה הן רגשיים ולא רציונליים והטיפול המתאים צריך לגעת בעיקר בנושאים הללו וכנראה גם במקומות שלא קלים עבורך שבהם אכן אין לך שליטה מלאה בדברים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית