פחד גבהים ומקומות סגורים בילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/07/2001 | 23:46 | מאת: גבי

שלום, אני אם לילד בן שנה ו-10 חודשים. זה עתה גיליתי שיש לו פחד נוראי ממעליות, במיוחד מעליות שקופות. אי אפשר אפילו להתקרב אל המעלית. הוא בוכה, צורח, בועט ונכנס להיסטריה איומה. גם למעליות רגילות הוא מסרב להתקרב. הוא בוכה וצורח ונאבק בכל כוחותיו. גם אם לוקחים אותו בידיים הוא עדיין בוכה בכי היסטרי, נצמד ומטפס ככל שהוא יכול עלי או על אביו ומסתיר את פניו בין ראשי לכתפי כדי שלא יראה ולא ירגיש את תנועת המעלית. האם עלי לעשות משהו? האם יש דרך לטפל ולמגר פחדים אלו? האם זה יעבור עם הזמן? תודה על תשובתך באתר זה. (עבור: גבי)

06/07/2001 | 07:06 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, אצל ילדים, כמו אצל מבוגרים, יכולה להתפתח תופעה של פחד ממקומות סגורים. מדובר בתופעה רווחת, שבדרך כלל נובעת מרגישות למצבי שינוי בכלל, ואי ודאות בפרט, ובעיקר מצב ים של אובדן "קרקע בטוחה", חשש מקטסטרופות, וכו'. אם זה המצב אצל ילדך, הרי שהגברת תחושת הביטחון, בצורה הדרגתית, היא הכיוון הטיפולי. יחד עם זאת, יש כאלו שחוש שיווי המשקל שלהם אינו תקין, ותנועת מעלית מעצימה את הקושי הזה. במידה וילדך אינו מתלהב מנדנדות או קרוסלות - פני לרופא להמשך ברור בכיוון הזה. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית