תסמונת פוסטראומטית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/07/2001 | 01:23 | מאת: רון

רציתי לדעת מה בדיוק משמעותה ? כיצד באה לידי ביטוי התופעה ? ומה דרכי הטיפול המומלצים?

02/07/2001 | 02:30 | מאת: adi

רון שלום, תסמונת פוסט טראומטית או באנגלית POST TRUMTIC SYNDROM DISORDER זהו ביטוי להפרעה נפשית עקב היחשפות האדם לטראומה. לדוגמא, אדם שחווה מלחמה, פיגוע, תאונה אונס. לא חייב שתתלווה לכך פגיעה גופנית כלשהי, אבל עצם היותו חשוף לחוויה הוא נחשף לתסמונת. לא חייב שכל אחד שחווה ארועים כאלה, יפתח את אותה תסמונת. הסימפטומים הם רבים ולא חייב שכולם יופיעו אצל אותו אדם. הבולטים: אי יכולת לישון בלילה עקב חזרת התמונות (מן פלאשבקים), כעס, מתח, עצבים וכו'. בכל מקרה, ההפרעה הזו פוגעת קשות באיכות החיים של הסובלים ממנה וכן בזו של בני המשפחות שלהם. הטיפול בתסמונת הוא לפי מה שאני יודעת הוא בשיחות ולעיתים גם בתרופות. דרך אגב, למה אתה שואל? סתם לדעת. כמו כן באתר יש פורום שעוסק בנושא הזה וקוראים לו פורום הלם קרב. עדי

02/07/2001 | 02:31 | מאת: דניאל

לאוו דווקא לגביי "השינה".

02/07/2001 | 02:32 | מאת: adi

http://doctors.msn.co.il/forums/list.php?f=66 עדי

02/07/2001 | 08:53 | מאת: טלי וינברגר

רון שלום רב, תוכל למצוא מידע רב על התסמונת אם תקיש את שמה ב"חיפוש" באתרנו. יתרה מזו, פורום "הלם קרב" עוסק בתסמונת זו רבות. אתה מוזמן לבקר בו. בברכה, טלי פרידמן

03/07/2001 | 06:31 | מאת: רון

מדובר בילדים..... קטנים לא כאלו שהיו בקרב או במלחמה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית