פיגור שיכלי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/03/2000 | 10:49 | מאת: יניב

אני נחפש מידע כי יש לי שאלות רבות בנושא הזה ואין לי את מי לשאול !!! כמו למשל האים זה תורשתי מתיי כן ומתיי לא אייך יודעים!?

05/04/2000 | 00:22 | מאת: אמיר זהר

יניב שלום. פיגור שכלי מוגדר כ IQ תחת 70. פיגור שכלי יכול לנבוע ממגוון רב של סינדרומים, ולכל אחר מהם קשר משפחתי או תורשתי אחר, כך שלשאלה ששאלת אין תשובה ברורה אחת. באם תציין את הסיבה לשאלתך (האם אתה מכיר משהו הסובל מפיגור שכלי?) אשתדל לענות לך במידת יכולתי. אני מאמין כי קיים חומר הסבר בעיברית. תוכל להתקשר לאגודת "אילן" ולבקש כי ישלחו לך חומר רלוונטי בנושא. בהצלחה! ד"ר אילן טל המרכז לבריאות הנפש ע"ש בריל (רמת חן), תל אביב.

06/04/2000 | 09:07 | מאת: יניב

שלום דוקטור !! אני שואל שאלות בקשר לפיגור שיכלי מיכוון שארוסתי שאני אוהב מאוד ! יש לה אחות מפגרת אמא שלה תירצה זאת בכך שהיא נבהלה בתקופת ההריון מגו'ק והתעלפה וכן מכך שבשעת ההריון היא לקחה אפידורל המקרה קרה לפניי 17 שנים ואז לדבריה התרופה הזו הייתה חדשה בשוק לא ידעו את המינונים וכדומה . אבא שלה הוא דיסלקט והסבא והסבתא מצד האמא שהם כבר מבוגרים מתחילים לאבד את שפיותם הסבא לא זוכר כלום והסבתא מדברת שטיות כל היום אך נראה לי שזה טבעי לגילם (70+) לכן שאלתי היא האם לאור הדברים האלה יכול להיות שגם לי ולה יצאו ילדים מפגרים והאים היום בעידן הטכנולוגיה והמדע ניתן לזהות זאת עוד בשעת ההריון ולמנוע אותו. אודה לך על תשובה מהירה וכנה יניב כהן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית