בעיות עם בני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/03/2000 | 15:39 | מאת: סוזן כהן

בני לא רוצה לשחק עם ילדים אחרים מה לעשות

05/04/2000 | 00:02 | מאת: אמיר זהר

גברת כהן שלום. בנסיוני לענות לתשובתך, חסר לי מידע רב. בן כמה בנך? האם הוא אינו מעוניין לשחק עם ילדים אחרים כעת, ובעבר אהב לשחק עימם? האם הוא סובל מקרבתם של אחרים? האם אינו משחק כלל או שמעדיף לשחק לבד? האם גורמים אחרים חושבים כמוך (בני משפחה, גננת, מורה וכד')? האם הוא ילדך הראשון או שיש לך נסיון קודם עם אחיםאחיות שלו? אשתדל לענות לך במידה ותפרטי יותר לגבי מצבו, גילו והרקע המשפחתי שלו. במקביל תוכלי לפנות למרכז לטיפול בילד, דרך רופא המשפחה. ואולי אף שיחה עם הורים אחרים עשויה לסייע? בכל מקרה, בהצלחה. ד"ר אילן טל המרכז לבריאות הנפש ע"ש בריל (רמת חן), תל אביב.

05/04/2000 | 23:57 | מאת: אמיר זהר

לסוזן שלום ברצוני להצטרף לד"ר אילן טל. קשה מאוד לענות על שאלה כה כללית ללא פרטים יותר ספציפיים כפי שד"ר טל ציין, למשל האם גם פעם הילד שיחק לבדו, האם לדעתך זו שותפים קרובים נוספים של הילד והאם תוכלי קצת לפרט על אופיו של הילד, ביישן, מסתגר, אקטיבי, מסוגר... בהנתן יותר פרטיפ אשמח לענות בברכה שי קולין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית