שאלה לד"ר אבני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/06/2001 | 11:36 | מאת: רונן

קצת רקע: אני בן 28 נשוי ואב לשניים סובל מפאניקה ואגרופוביה מזה כעשר שנים בעקבות לקיחת סם הזיה בשם אל אס די. השימוש בסם הזה היה חד פעמי וגרם לי להרס לכל החיים שאיני מצליח לשקמו, לפני השימוש בסם הזה השתמשתי בסוגי סמים קלים אחרים בתדירות גבוהה ללא כל תופעות ואני יודע את תחושת הגוף והמוח לסמים אלו. עכשיו לשאלה: אני מטופל אצל פסיכיאטרים כבר זמן רב וחרשתי את כל התרופות הקיימות בשוק ואת כל תופעות הלוואי שלהם, כיום אני לוקח טרנקסל 15 מ"ג (2 בבוקר 1 בערב) וצ'פראמיל (1 בוקר ו-1 צהריים): א. רציתי לברר עם כבודו האם מינון זה הוא סביר או גבוה(משקלי כ-104 ק"ג). ב. רוב היום אני חש עייפות שמונעת ממני תפקוד ואני יכול לישון ללא הרף. ג. כשאני ער , אוכל מדבר או כל דבר אני מרגיש תחושה הדומה לתחושת סוטול מסמים אני מרגיש את הריחוף והשנטיות(לכן הדגשתי שיש לי מושג בתגובות של סם) וההרגשה דומה מאוד ל"צלילות". ד. לעיתים אני חש חרדות למרות המינון הזה שהיה אמור למנוע חרדות לאחר תקופה של שנים. ה. חשבתי יום אחד לא לקחת את הכדורים כדי שיום למחורת השפעתם תשוב וגם להתעורר קצת אבל תופעות הלוואי מהפסקה שלא בזמן הנטילה גורמת לחרדות קשות אף יותר מהחרדה בה הייתי נתון לפני השימוש בכדורים ואני לכוד בתוך דלת מסתובבת שאין דרך יציאה ממנה. ו. בעקבות הכדורים חיי המין שלי השתנו בהיקף ניכר ואיני מצליח לקבל זיקפה מלאה וכשאני מקבל אזיי אני לא גומר בכלל ואני מתעייף ויושן מיואש, זה מצב מאוד מתסכל בפני עצמו ואיני יכול לגשת בביטחון לאשתי כי אני חש בבעיתיות כבר זמן רב, הפסיכיאטרית שלי נתנה לי ויאגרה ואני מתלבט נורא מכמה סיבות: 1. מהם ההשלכות העתידיות האם אני יצתרך לחיות רק על כדורים בעבור כל פעולה בחיים ואם אני יצליח לתפקד ללא ויאגרה או שללא הכדור הכל יהיה אבוד. 2. האם לא מסוכן לקחת ויאגרה בכלל ואם הכדורים בפרט. הייתי שמח לתשובות ממך.

25/06/2001 | 18:42 | מאת: דר' עמי אבני

רונן שלום אתה שואל הרבה שאלות לאחר נסיונות תרופתיים רבים לדבריך לא ניתן להקשי מקשייך עם הטפול הנוכחי. מה שמומלץ לדעתי במקרה מורכב כזה הוא הערכה מחדש ע"י המטפלת שלך או אם תרצה חוות דעת נוספת כולל מה התופועת מהן אתה סובל רשימת כל התרופות בהן טופלת, המינונים, התגובות ותופעות הלואי וכל דבר נוסף. אין לדעתי מקום לתשובה מהמותן כאן צר לי ובהצלחה עמי

25/06/2001 | 19:24 | מאת: רונן

יש התחמקות מסיבית מהודעותי אני חושב שיש מקום למספר תשובות כגון: אם ניתן לקחת ויאגרה עם כדורים כאלה אם המינון לא גבוה עבור בן אדם או סוס ושאלות נוספות שניתן לענות בקצרה, הדרך הקלה היא לברוח מתגובות, או להגיד שליפה מהמותן, עליך כיועץ בפורום לשקול בכובד ראש תשובות ראויות למעשה, ז"א שנדע מה עלינו לעשות הלאה ואיפה תעינו עד הלום(נתתי מספיק פרטים) והאם ניתן למנוע נזק עתידי תוך כדי הפחתת מינון או.... המלצה שלך אחרת.

25/06/2001 | 22:46 | מאת: דר' עמי אבני

נ.ב. האם נסית צורה כלשהי של פסיכותרפיה ? עמי

25/06/2001 | 22:52 | מאת: דניאל

ד"ר עמי מכובדי! אני נהנה לקרוא את תגובותייך ,המפוייסות הכנות ואמיתיות. אכן אוליי גדל דור פסיכיאטרים שונה ממה שהורגלנו. יישר כח! דניאל

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית