מחשבה טורדנית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/06/2001 | 18:20 | מאת: מאיה

בעבר התעלפתי ומאז יש לי פחד מכך, הדבר קורה לי בכל מקום עם אנשים, יש לי לעיתים קרובות את הפחד וההרגשה שזה עומד לקרות לי שוב, ממה אני פוחדת?????? למה זה קורה לי?????

24/06/2001 | 19:55 | מאת: דיאן

היי מאיה חוששני שזה מיפחד לאבד שליטה , דיאן

24/06/2001 | 20:02 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מאיה שלום זו תופעה מוכרת ועוצמתה יכולה להיות חלשה/בינונית, כמו אצלך, כך שקיים פחד עמום מהתעלפות בקהל, ואצל אנשים מסויימים היא כה קיצונית עד שהם מסתגרים בביתם. החשש הוא בד"כ מאובדן שליטה, כלומר שאם תתעלפי בקרב אנשים תיכנסי למצב שבו את לא יכולה לשלוט במה שיקרה. לעיתים קרובות מלווה לכך תחושה של בושה על מה שקרה בעבר או על פוטנציאל הבושה העתידי. יש בזה גם אלמנטים שדומים לפוסט טראומה, אירוע שקרה בעבר ומעורר פחדים בלתי מוסברים לאחר מכן. חשוב לדעת האם יש לך פחדים נוספים או שזהו פחד ממוקד. אם מדובר בדבר ספציפי וייחודי ניתן לטפל בו בצורה ממוקדת וקצרה. אם זה חלק ממערך רחב יותר של פחדים או רגשות חשוב להבין את הסיפור המלא. במידה והדבר מציק לך ואת מעוניינת להיפתר ממנו אני מציע שתפני לייעוץ פסיכולוגי. בברכה ד"ר אורן קפלן

01/07/2001 | 21:13 | מאת: מאיה

דר' אורן קפלן, האם די בטיפול פסיכולוגי או שיש צורך גם בטיפול פסיכאטרי?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית